Няма да е много студено. Декември ще започне с дъждовно

...
Няма да е много студено. Декември ще започне с дъждовно
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Предстоят много валежи 

Няма да е доста студено. Декември ще стартира с дъждовно време и температури, които са над нормалните за месеца. Това сподели проф. Георги Рачев.

" От 30 ноември до 1 декември сериозно количество дъжд ще падне от Свищов и Смолян на изток, като в Разград към този момент има и към 1 сантиметър сняг, който обаче яма да се задържи поради дъжда “, сподели още проф. Рачев. Той беше безапелационен, че в източна България вали съвсем на всички места. Там има и малко по-силен вятър, само че нищо притеснително. Температурата на морската вода е към 10-12 градуса, само че ще продължи да се намалява.

Декември ще стартира с едно хубаво за този сезон време. Към страната ни се носи така наречен " мокър циклон “, който ще донесе много превалявания. В началото на месеца цяла България ще е в облаци и тази наклонност ще се резервира до събота и неделя. Минималните и оптималните температури ще са съвсем идентични, т.е. разликата сред утринните и обедните температури няма да са основни.

Пампорово ще се покрие с към 10 сантиметра сняг, само че в ниското ще вали изобилен дъжд. В централните и източните елементи на страната страна също ще има значителни превалявания от дъжд. Евентуално във Велико Търново може да се види и някоя снежинка, само че не се чака образуването на снежна завивка. В събота и неделя (3 и 4 декември) ще е по-скоро топло за сезона, с температури към 5 градуса.

На места е допустимо да се прокрадне и безоблачен лъч – като да вземем за пример в София. Там се чака скъсване на облачността в четвъртък и петък (1 и 2 декември). Температурите ще се движат в диапазона 2-4 градуса. Ако превали сняг, ще е по най-високите елементи на Витоша.

В идващите 48 часа е допустимо да прехвърчат снежинки над Видин, само че и там няма да има съществени превалявания. Там също се очакват валежи от дъжд, тъй като от там ще мине опашката на влажния циклон, който идва от Гърция.

В Северна и Централна Европа ще е по-скоро топло за сезона – може би с към 1 градус повече от естественото. За страна естествените температури ще са към 0 градуса за съвсем цялата страна и до 4 градуса по морето.

" Активният ски сезон на Пампорово ще стартира едвам след 15-20 декември “, съобщи още проф. Рачев пред bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР