Няма да допуснем насилие, онези, които нарушават закона, ще отговарят,

...
Няма да допуснем насилие, онези, които нарушават закона, ще отговарят,
Коментари Харесай

Александър Вучич: Няма да допуснем насилие, онези, които нарушават закона, ще отговарят

Няма да допуснем принуждение, тези, които нарушават закона, ще дават отговор, съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич в обръщението си към народа, оповестяват сръбските организации.

По мотив нахлуването нощес на стачкуващи в постройката на държавната телевизия РТС и митинга, който протича сега пред постройката на президентството, до момента в който той приказва, Вучич сподели, че Сърбия позволява митинги до момента в който не се стигне до принуждение.
Премиерът на Сърбия дефинира митингите в страната като вандализъм
Никой в никакъв случай в такива условия не е давал конференция, сподели Вучич и добави, че е желал да покаже, че " не трябва да има боязън от хулигани, побойници и фашисти като Бошко Обрадович и олигарси като Драган Джилас и Вук Йеремич ".

" Те мислеха, че няма да посмея да дойда тук. Не се опасявам. Мога да изгубя единствено живота си. Ще продължа да се боря за Сърбия, няма нищо по-важно от това ", сподели той.

Снимка: Reuters

Вучич акцентира, че е получил информация, че сърби в Косово се събират и желаят да дойдат в Белград да го защитят, само че той им споделя, че това не е належащо.

Президентът добави, че в президентството не го пазят служители на реда, а защитата, която е от членове на специфичните елементи Кобра.
Демонстранти в Белград пробиха загражденията и стигнаха до входа на президентството Улицата, на която се намира президентството, е затворена за придвижване
Вучич посочи, че не му би трябвало поддръжката на западните страни, а единствено поддръжката на жителите на Сърбия.

Той добави, че работата му е да " пази и да отбранява Сърбия от побойници и олигарси " и съобщи, че е подготвен да беседва с всички, само че не и с Джилас и Йеремич, които даже не са членове на Народното събрание, а с Обрадович единствено в случай че партията му още веднъж бъде определена в Народното събрание.

На въпрос ще има ли предварителни парламентарни избори, Вучич отговори: " Не мисля, че през днешния ден сме по-далече от предварителни парламентарни избори, в сравнение с бяхме през вчерашния ден ".

Междувременно стачкуващи пробиха защитната ограда и стигнаха до входа на постройката на сръбското президентство, заяви Танюг.

Снимка: Reuters

В момента, когато президентът Александър Вучич стартира обръщението си, част от протестиращите пробиха загражденията и стигнаха до входа, където жандармерията ги спря. Полицията с цялостна екипировка за разпръсване на демонстрации стои пред жителите, които пробиха защитните ограждения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР