Няма да бъде много по-различен един парламент след предсрочни парламентарни

...
Няма да бъде много по-различен един парламент след предсрочни парламентарни
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Парламентът няма да е по-различен след предсрочни парламентарни избори

Няма да бъде доста по-различен един парламент след предварителни парламентарни избори, ще има явно усилване на тези политически сили, които сега го играят съпротива. Това сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България " проф. Михаил Константинов, дълготраен заместник-председател на Централната изборна комисия.

 

" Защото вие знаете, че сега в Народното събрание е 3:3. Значи в ръководещата коалиция са три партии, т.е., три обединения и в съпротива са също по този начин три. След едни предварителни избори, тези три по-малки партии, които в този момент са в съпротива, ще имат повече депутати. Дали това ще е задоволително за болшинство не знам, по-скоро не. Но в случай че в този момент, примерно ръководещите към опозицията са горе долу 160, тогава към този момент ще имат да кажем 130, което отново е болшинство, само че много по-малко от настоящето. Това е, което ще се случи при едни предварителни избори е усилване на сегашната съпротива ", уточни Константинов.

 

" Хората, които ни ръководят, уповавам се, да не са цялостни идиоти и да им е ясно, че предварителните избори ще им нанесат вреди. Значи от предварителни избори няма сметка, нямат сметка ръководещите, това е първото. Има съображение за цялостен мандат, тъй като такива са условията, геополитическите, по-рано за които говорихме. Така че и външните и вътрешните фактори са в интерес на това да има цялостен мандат. Разбира се, човешката нелепост в никакъв случай не би трябвало да бъде подценявана, ще напомня какво споделяше Айнщайн, че две неща са безкрайни на този свят, това е “вселената и човешката нелепост ". И добавя Айнщайн прочее “за първото не съм сигурен ", т.е. вселената може и да е последна, само че човешката нелепост явно е безкрайна. Това почти илюстрира това, което се случва ", сподели още проф. Михаил Константинов.

 

Той уточни още, че освен в България, а и в Европа се случва нещо, което е цялостен " идиотизъм ".

 

" И в този смисъл изцяло разбирам Доналд Тръмп, който просто не желае да се разправя с тия идиоти европейските. И като пристигна на власт, а той ще пристигна, в случай че не го гръмнат, той просто фактически за 24 часа ще спре тази война. Просто тази война е безумна от което никой не печели, затова би трябвало да бъде прекъснато това безумство, в случай че дотогава това не се приключи единствено. В този смисъл, нашите политици не са доста по-различни от международните, които са на доста ниско равнище. Имам поради западните политици, спрямо огромните политици на предишното, са просто цялостни отпадъци, споделям го с цялостна увереност.

 

Просто обидно тъпи хора, лъжливи, елементарни и тъпи, и за жалост ние вървим след тях, тъй като няма накъде да отидем. Дай Боже, на това човечество да му пристигна акъла, да се оправи със личната си нелепост, и да се развива в позитивна посока ", уточни още проф. Константин Константинов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР