няма да бъде еднакво за всички. Пълен процент на увеличението

...
няма да бъде еднакво за всички. Пълен процент на увеличението
Коментари Харесай

Вдигането на пенсиите няма да е еднакво за всички

няма да бъде еднообразно за всички. Пълен % на нарастването няма да получат хората с оптимален размер на пенсията – 1440 лева, няма да има такова цялостно нарастване и за пенсионерите с минимална пенсия. Това съобщи пред БНР служебният вицепремиер и обществен министър Гълъб Донев.

Хората получаващи пенсия за застрахователен стаж и възраст, обезпечено от страната, ще получат нарастването единствено за разликата сред техния персонален самостоятелен размер за застрахователен стаж и възраст и онази разлика, в случай че надвишават. Т.е в случай че един пенсионер има действителен размер на пенсията 280 лева и надвишава прага от 300 лева с 5% нарастване, той ще получи разликата сред 300 лева и изчисленото като нарастване на база неговата пенсия.

Пълният % на нарастване няма да получат и пенсионерите с пенсии над 1370 лева, защото при нарастване от 5%. Всички останали обаче ще получат нарастването от 5%, изясни общественият министър. Парите на ДОО са обезпечени със закон, няма проблем с парите за погашение пенсиите. Проблем е намирането на пари за тази. Ние сме поели ангажимент да изплащаме добавката до края на служебното държавно управление, сподели още Донев.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Високите пенсии у нас са нарастнали със приблизително 160 лв. богатство...

Това, което вършим като държавно управление, е да работим честно и транспарантно. Министерството на труда и обществената политика е едно от дребното министерства, в които не се откриха груби нарушаване свързани с бюджета. Министерството разпределя средствата, които получава, разпределя парите към нуждаещите се. Разходът за пенсии ще надвиши 10% от прогнозния бюджет за Брутният вътрешен продукт, сподели още Донев.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР