Няма човек, който да не е отглеждал или поне виждал

...
Няма човек, който да не е отглеждал или поне виждал
Коментари Харесай

Всеки трябва да има фикус в дома си! Вижте какви ползи носи

Няма човек, който да не е отглеждал или най-малко виждал фикус. Това саксийно растение се среща в множеството домове и в съвсем всички офиси. Оказва се, че и Фън Шуй учението приветства съществуването на това растение в дома, защото носи благополучие, шанс и доста здраве на стопаните.

За да се случи всичко това, обаче, би трябвало да позиционирате саксията вярно. Според китайското обучение, фикусът е най-добре да се намира в югоизточната част на жилището. Така ще пази стопаните от беднотия и ще им донесе пари.
 Най-важните правила при развъждането на фикус Най-важните правила при развъждането на фикус
Всяко растение има характерни особености при развъждането, с цел да наподобява постоянно по този начин, като че ли преди малко сте си го взели от разсадник. Ето...

Растението е нужно да не се разполага в централните, североизточните или югозападните елементи на жилището. Мнозина се пробват да се отърват от фикуса откакто поотрасне. Той става прекомерно висок и в случай че не сте планували това авансово, е разумно да не ви е комфортен там, където сте го поставили. Нужно е листата му постоянно да се почистват от прахуляк. Не би трябвало да е на студено, само че не харесва и директната слънчева светлина.

Имайки поради тези особености, сложете растението на ярко, само че не слънчево място. Ако е на мрачно, бързо може да ви „ напусне “. Температурата за вярно развъждане е 18 -25 градуса. През зимата би трябвало да се полива единствено веднъж в седмицата, а в топлите месеци – два пъти.

Битуват вярвания за магическата роля на фикуса. Не инцидентно се предлага това растение да се отглежда в дома или офиса, с цел да се откри естетика в връзките на хората в помещението и положително въодушевление. Смята се, че фикусът улавя негативното въздействие, раздразнителност и принуда, бързо изсмуква отрицателното, с цел да откри успокоение и съгласие.

Фън Шуй специалистите предлагат по опция растението да се разположи на комфортно място в спалнята. Оказва се, че колкото по-старо е растението, толкоз по-мощни са магичните му качества. Фикусът е подобаващ за жилищата на прочувствените и избухливи хора, както и на тези, които рядко поддържат връзка с близките.
 Как да се грижите вярно за фикус Как да се грижите вярно за фикус
Фикус еластика, прочут също като “каучукова смокиня ”, елементарно може да бъде разпонат по буйните си лъскави зелени листа. Мно...

Забележително е вярването, че в случай че една жена желае, само че не може да забременее, безусловно би трябвало да постави фикус в спалнята. За тази цел е по-добре да употребявате някое по-младо и малко растение. Позиционирайте дребното растение покрай леглото и се грижете за него с доста обич и усърдие, както бихте го правили за детето си.

Не е добре да слагате фикуса в средата на помещението. Не се предлага и да е край други цветя. Така ще изпитва липса на място и особено внимание.

Ако задачите да постигнете триумфи в кариерата, сложете цветето покрай бюрото си или даже на него, стига да има задоволително светлина. То бързо ще ви зареди с доста добра сила и ще съумеете да превъзмогнете несигурността си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР