Няколкостотин души са били задържани снощи в белгийския град Лиеж

...
Няколкостотин души са били задържани снощи в белгийския град Лиеж
Коментари Харесай

Ранени, задържани и щети след сблъсъци в Белгия заради мерките срещу COVID-19

Няколкостотин души са били арестувани нощес в белгийския град Лиеж поради присъединяване в забранен митинг против противоепидемичните ограничения в страната, оповестиха локални медии.

Отбелязва се, че участниците възразяват против прелюдия преди месец в страната вечерен час, с който се не разрешава придвижването сред 22.00 и 6.00 ч. в Брюксел и Валония, и сред 0.00 ч. и 5.00 ч. във Фландрия. В петък държавното управление реши да резервира това ограничаване най-малко до януари, само че позволи да бъдат отворени магазините, където се оферират
" несъществени " артикули. Разрешено бе също с изключение на бензиностанциите, да бъдат налични и автомивките. Затворени остават фризьорските салони, спортните зали, кафенетата и заведенията за хранене, резервира се възбраната за скупчване на хора.

В снощния митинг са взели участие към 1000 души, половината от които са били краткотрайно арестувани от полицията за определяне на самоличността. В арест са били откарани 20 участници поради оказване на въоръжена опозиция и за съзнателно увреждане на благосъстоятелност. Ранени са били седем души, от тях четирима служители на реда.

Белгийските здравни управляващи тази седмица потвърдиха, че втората епидемиологична вълна в страната стартира последователно да отшумява. Досега жертвите на коронавирус в Белгия са близо 17 хиляди, като съвсем половината от тях починаха от октомври насам. Броят на инфектираните от началото на епидемията е над 574 хиляди, а на изследваните - близо шест милиона. В последните две седмици броят на откритите новозаразени спада с близо 50 на сто
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР