Няколко високопоставени служители на руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) са

...
Няколко високопоставени служители на руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) са
Коментари Харесай

Глави са хвърчели в ГРУ заради провалите в Европа?

Няколко високопоставени чиновници на съветското Главно разследващо ръководство (ГРУ) са били уволнени през почивните дни поради провалени интервенции в Европа, заяви московското издание МБХ.

Министерството на защитата по рекомендация на президента и висш главнокомандващ Владимир Путин е свикало изключително съвещание на управлението на службата. На съвещанието разкриването на седемте съветски шпиони в Холандия, за които бе обявено предходната седмица, и отравянето на някогашния сътрудник на ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия Скрипал от март 2018 година в Англия, са били избрани като исторически провали. Участниците са си разменяли остри реплики. По време на секретното заседание са се били чували прилагателни като дебили, некадърници, както и псувни. Инфарктното съвещание е било прекъснато със заповед от най-високо място и уволнението на най-малко петима топразузнавачи.

Според издебването за главен провинен е бил посочен резидентът на ГРУ в Хага Константин Бахтин. Полковникът, който има дипломатически паспорт, е непосредствен на единия от обвинените за отравянето на двамата Скрипал – Руслан Боширов или Анатолий Чепига. Няма данни дали сътрудникът в холандската административна столица е бил отзован.

Информацията за хвърченето на глави бе публикувана откакто английска медия разкри самоличността на другия хипотетичен отровител на Скрипал. Става дума за Александър Мишкин (наречен по-рано Александър Петров). Мъжът е бил боен доктор и е бил вербуван от ГРУ в края на следването си. Той също е оказвал здравна помощ на проруските сепаритсти в Източна Украйна. Според поданици на родното на Мишкин с. Лойгу (в северната съветска Архангелска област) Мишкин-Петров е работил като DJ в локална дискотека.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР