Няколко цивилни загинаха при сражения между руските и украинските сили

...
Няколко цивилни загинаха при сражения между руските и украинските сили
Коментари Харесай

Загинали цивилни при сражения между руски и украински сили в Донецка област

Няколко цивилни починаха при сражения сред съветските и украинските сили в Донецка област, съобщи през днешния ден украинският ѝ регионален шеф, Павло Кириленко, съобщи ДПА.

В своя обява в " Телеграм " Кириленко оповестява, че трима души са били убити и деветима са били ранени на територия, намираща се под украински надзор. Загинали са хора в селата Краснохоривка, Мариинка и Соледар, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Няма обитаемо място в Донецка област, което да не е обстрелвано или да е безвредно или релативно безвредно ", посочи регионалният шеф в друго изказване, предавано по малкия екран.

Един граждански е погубен в град Хоривка, който е под контрола на проруските сепаратисти - по техни данни други петима души са ранени при обстрел от украинските сили.

По данни на държавното управление в Киев от началото на съветското навлизане броят на убитите цивилни в регионите на Донецка област, които са под украински надзор, е 642, а ранените са над 1600. На териториите, намиращи се под контрола на сепаратистите, по тяхна статистика, починалите цивилни са близо 760, а ранените - над 2400.

ДПА уточни, че не е допустимо тези сведения да бъдат тествани от самостоятелни източници. Организация на обединените нации публично е записала над 5200 убити цивилни от началото на войната преди пет месеца, само че броят им непрекъснато се повишава, отбелязва ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР