Няколко страни от организацията ОПЕК плюс обявиха, че удължават с

...
Няколко страни от организацията ОПЕК плюс обявиха, че удължават с
Коментари Харесай

Страни от ОПЕК+ удължават с още 3 месеца съкращаването на добива на петрол

Няколко страни от организацията ОПЕК плюс оповестиха, че удължават с още три месеца съкращаването на добива на нефт, с цел да подтикват пазара, предадоха международните организации.

Рияд и Москва, които са стълбове на алианса на страните - експортьорки на нефт, оповестиха през днешния ден, че дружно с други членове удължават доникъде на годината доброволните съкращения, с цел да поддържат пазарните курсове, подкопани от икономическата неустановеност.

Саудитска Арабия ще продължи да редуцира размера на добива с 1 милиона барела нефт дневно до юни. Русия също удължава съкращенията с 471 000 барела нефт дневно.

И двата случая тези ограничения се прибавят към съкращаването от 500 000 барела дневно, оповестено през април предходната година, и продължаващо до края на актуалната година, показва Франс прес.

Рияд разчита на високата цена на петрола, с цел да финансира огромния си план за икономическа диверсификация, целящ да изведе страната от зависимостта й от износа на недопечен нефт.

За Москва, на която са наложени западни наказания, високата цена на петрола е от значително значение, с цел да финансира военната си атака в Украйна. Русия също така преориентира износа си към Китай и Индия. Ирак, Обединените арабски емирства, Казахстан и Кувейт също последват образеца.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР