Няколко склада и 2 офиса на фирма Вита Фейс, собственост

...
Няколко склада и 2 офиса на фирма Вита Фейс, собственост
Коментари Харесай

Кризата удари сериозно бизнесфамилията Золотарьови от разложкото с. Баня

Няколко склада и 2 офиса на компания " Вита Фейс ", благосъстоятелност на Александър Золотарьов, наследник на известния в разложко предприемач Виталии Золотарьов, са обект на обществена обмен, поради неплатен заем към банка. Имотите, които се намират в някогашния икономически двор на родното село на предприемачите татко и наследник, село Баня са оценени малко над 540 000 лв..

Золотарьов младши ги купил с желанието да ги отдава чартърен, само че очевидно е, че това му бизнеснамерение не се е увенчало с триумф. Struma.com напомня,че младият бизнесмен потегли по стъпките на татко си и искаше да построи голямо вилно населено място в село Баня преди години. Не е изключено и земята със складовете да е била част от бизнесплана му. Не по леко вървят нещата в бизнеса и на татко му, който през годините бе един от най-проспериращите предприемачи в Разлог.

Той построи комплекс " Парк Лейн ", който не съумя да довърши, поради почналата рецесия в региона. Строеше се доста, направиха се доста хотели и хотелски комплекси, само че размахът на строителството не отговори на упованията за туристи в Банско и Разлог, които да запълват потенциалите им.

Така десетки недостроени здания, свидетелстват за времето на подем на строителството. " Парк Лейн " на Виталий Золотарьов бе разгласен за обществена обмен заради неспособност за връщане на голям банков заем, само че с няколко обявления за обществена обмен цената се срина от 9 милиона лв. до около2, 5 млн. лева и купувачи все няма. Трудно продават и арбитър изпълнителите, защото ползата стихна, а и рецесията засегна доста от локалните предприемачи.
П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР