Няколко сдружения организират групи за самопомощ за родители на младежи,

...
Няколко сдружения организират групи за самопомощ за родители на младежи,
Коментари Харесай

Организират групи за самопомощ за родители на младежи, които откриват своята хомосексуалност


Няколко сдружения провеждат групи за самопомощ за родители на младежи, които откриват своята хомосексуалност.

В живота на всеки един ЛГБТ човек моментът на откриване пред фамилията му е извънредно сложен и доста важен в живота. Това уточни в изявление за предаването " Хоризонт до обед " Симеон Василев от Сдружение " Глас ":

Истината е, че ние доста дълго време събираме кураж и мощ, с цел да кажем на родителите си, тъй като се опасяваме от тяхната реакция, само че един път признали за половата ни ориентировка, решението пада от плещите ни и отговорността остава в полето на родителите. Родителите реагират по доста друг метод, когато се сблъскат с тази вест. Някои от тях признават, че ще обичат детето си такова, каквото е, само че други стигат до крайности като опити за изпращане на психолог, отказване на новината, по тази причина ние взехме решение точно да се концентрираме върху родителите на ЛГБТ хората, защото те доста постоянно са оплетени в едни легенди за хомосексуалността. Не знаят къде да потърсят информация, срамят се да споделят с околните и приятелите си.

В групите ще има психолог, който схваща от тематиката, разясни Глория от Фондация " Ресурсен център Билитис ":

Винаги едно такова мнение на експерт има много огромна мощ да промени мнението на родителите, които считат, че това е болест и може да се излекува. Присъствието на експерт би оказало огромно внимание. Срещата с други родители на ЛГБТ деца ще им помогне да видят, че не са сами и че други хора имат сходни проблеми. В групите ще има и родители, които могат да споделят положителен опит. Дори може да се сътвори една дребна общественост от родители, които да бъдат положителни съдружници на ЛГБТ общността.

Подкрепата от фамилиите е доста значима за самите нас, показа Венета Лимберова от Младежката ЛГБТ организация " Действие “:

Много постоянно обаче родителите ни и нашите близки са подложени на предразсъдъците, които съществуват в обществото като цяло. Нашите родители и родственици доста постоянно могат да се сблъскат с казуса дефицит или липса на информация, по тази причина групите дават точно тази опция – от първа ръка да се получи най-актуалната и съответна информация.

Цялото изявление с Венета Лимберова и Симеон Василев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР