Няколко са тежките инциденти в завод Арсенал“ в Казанлък или

...
Няколко са тежките инциденти в завод Арсенал“ в Казанлък или
Коментари Харесай

Инцидентите във военния завод Арсенал“ през годините

Няколко са тежките произшествия в цех „ Арсенал “ в Казанлък или негови комплекси край Мъглиж. Има починали и ранени.

Вижте хронологията:

 © АРХИВ
На 9 август 2008 година гърмежи избухнаха след пожар в склад на военния цех „ Арсенал “ в Казанлък. За благополучие, няма жертви.

Четири години по-късно - на 12 септември 2012 година , в завода избухнаха два гърмежа за по-малко от денонощие. Пострадали хора няма.

През февруари 2014 година мъж почина при гърмеж в завод на цех на оръжейния комплекс на „ Арсенал “ край Мъглиж. Мъжът, който бе служащ в цеха, почина в резултат на множествена контузия с към 98% изгаряния.

През декември същата година избухна нов гърмеж в частна компания в Мъглиж, профилирана в производството на патрони и ловни боеприпаси. При случая, който стана покрай цеха на цех „ Арсенал “, почина един човек.

На 25 април 2016 година гърмеж още веднъж избухна във военния цех в Казанлък. Загинаха двама служащи, а от полицията оповестиха, че случаят е зародил при ремонт в постройка на територията на предприятието.

През май същата година почина жена при гърмеж в цех „ Арсенал “ в Мъглиж. Произшествието е зародило по време на сплескване на хексоген.

През септември 2016 година 52-годишен служащ пострада при ремонт на тръба с диафрагма за противотанкова граната, при което се е възпламенил към 50 грама черен барут.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР