Няколко са причините защо е подценена опасността от терористични нападения

...
Няколко са причините защо е подценена опасността от терористични нападения
Коментари Харесай

Керемедчиев: Руските служби бяха заети с всичко друго, но не и с проверка на сигнали за терористични нападения

Няколко са аргументите за какво е подценена заплахата от терористични набези в Русия, за която са отправили предизвестия Съединените щати и западни страни.

Това разяснява пред bTV Radio Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи и на стопанската система, във връзка атентата в концентра зала в Москва, при който починаха 137души, а отговорност пое Ислямска страна.

„ Има няколко аргументи. Първо колкото за съдействието сред Съединените щати и Русия в областта на битката с тероризма, което беше доста близко, в случай че си спомняте по време на взаимните интервенции на американски и съветски военни в Сирия, тогава координацията беше много прецизна, имаше замяна на доста разследваща информация от двете страни, с цел да могат да се уточняват ударите по една или друга цел, с цел да няма несъмнено инцидентни произшествия, по този начин се в областта на тероризма Русия си сътрудничеше освен със Съединените щати, само че и с огромна част от страните от НАТО. След започване на войната в Украйна, тези канали бяха затворени и то от страна най-много на Русия, която смяташе, че по този метод може да влезе дезинформация и да обърква нейната разследваща информация и по тази причина огромна част от тези канали бяха затворени.

Това е и повода Русия и персонално президентът Путин да подценен предизвестието, което пристигна първо от Съединените щати, след това и от други западни страни за възможната заплаха от терористично нахлуване. Путин в своето изказване дори сподели, че е смехотворно и е опит за дестабилизация и отклонение на вниманието на съветските служби,  и по тази причина в действителност се случи и това, че Русия и съветските специфични служби тотално загърбиха и подцениха тази сериозна заплаха.

Има и още 2 аргументи -  едната е, че съветските служби са извънредно мощно ангажирани във войната в Украйна – въпреки всичко и в завзетите към този момент територии там се правят диверсионни действия от проукраински елементи, има антируски структури, които са от руснаци, които също работят, военни структури в Украйна срещу Русия, тъй че огромна централизация имаше на дейностите, които съветските служби правиха в Украйна.  И не на последно място завършилите към този момент избори за президент на Русия лишиха огромна част от концентрацията и работата на съветските служби, тъй като те се притесняваха от проблеми след гибелта на Навални, от митинги, следяха от близко всички опозиционни водачи, действаха много интензивно, службите бяха заети с всичко друго, единствено не и с подготовка и инспекция на сигнали, които имаха по отношение на терористични набези на своя територия. “, посочи Керемедчиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР