Няколко руски региона затегнаха днес ограничителните мерки срещу разпространението на

...
Няколко руски региона затегнаха днес ограничителните мерки срещу разпространението на
Коментари Харесай

Затягат мерките срещу COVID-19 в някои региони в Русия

Няколко съветски района стегнаха през днешния ден ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид и оповестиха, че усилват потенциала на болничната мрежа поради напора на пациенти със болестта, съобщи Ройтерс.
В неделя съветските управляващи оповестиха над 14 700 нови случая за 24 часа - най-големия растеж за едно денонощие от февруари. През уикенда в Санкт Петербург, където се играят футболни мачове от финалите на "Евро 2020 ", и в столицата Москва бяха въведени нови ограничавания.
Властите в далекоизточния Приморски край оповестиха, че през идващите дни ще бъдат открити две лечебни заведения в градовете Усурийск и Владивосток и че от април в района са разкрити стотици нови болнични кревати за пациенти с COVID-19.
"Сега виждаме сходен модел вълна като напролет на предходната година. Първо увеличение на новите случаи в Европа, няколко седмици по-късно - в Централна Русия и след 2-3 седмици - в огромните градове в Приморието ", сподели районният здравен министър.
Властите в Бурятия обявиха, че се нужни още кревати за интензивни грижи поради повишаването на новите случаи този месец. Най-малко до 1 юли в тази източносибирска република са затворени редица публични места, в това число парковете, площадите и басейните.
В богатия на нефт самостоятелен район Югра са неразрешени обществени прояви с повече от 20 индивида. От 20 юни хората, които се завръщат в района, ще би трябвало да демонстрират негативни проби или документи за имунизация. В арктическата Мурманска област на заведенията за хранене е неразрешено да бъдат отворени през нощните часове, а една трета от държавните чиновници са пратени да работят отдалечено.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР