Няколко плажа в Сидни, сред които и популярните Бондай и

...
Няколко плажа в Сидни, сред които и популярните Бондай и
Коментари Харесай

Първо фатално нападение на акула от 60 г. затвори плажовете в Сидни

Няколко плажа в Сидни, измежду които и известните Бондай и Бронте, бяха затворени през днешния ден, откакто плувец беше погубен при нахлуване на акула, което е първият сходен случай от близо 60 години.

Във видео в обществените мрежи се вижда по какъв начин акула атакува човек наоколо до плажа Литъл бей, на към 20 км южно от най-големия австралийски град и наоколо до Ботани бей.

От полицията към момента не са оповестили самоличността на жертвата.

"Това е безспорен потрес за локалната общественост, " съобщи пред Ройтерс Дилън Паркър, кмет на Рандуик, в който влиза и Литъл бей. "Нашето крайбрежие е нашият заден двор и случаят при такива ужасяващи условия е изцяло фрапантен. "

Нападението се случва дни преди провеждането на прилежащ плаж на обичайно годишно събитие за набиране на средства, в което се включват хиляди плувци. Организаторите обявиха, че наблюдават обстановката и в случай че се наложи, събитието да бъде отсрочено. То би трябвало да се организира на 6 март.

Говорител на департамента по главните промишлености в Нов Южен Уелс съобщи, че биолози считат, че нападението евентуално е дело на бяла акула с дължина минимум 3 метра. Това е първото нахлуване на акула с съдбовен край в Сидни от 1963 година

Властите разпоредиха хората да не влизат във водата в горещия летен ден, в който температурите се движеха към 30 градуса по Целзий.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР