Няколко от големите държави в Европа са изправени пред проблеми

...
Няколко от големите държави в Европа са изправени пред проблеми
Коментари Харесай

Кадрите в тази професия станаха много търсени по целия свят

Няколко от огромните страни в Европа са изправени пред проблеми с набирането на учители. Това се случва на фона на необятно публикуваното неодобрение в специалността, което се ускори по време на пандемията от COVID-19.

Според националните оценки до 2025 година в Германия ще липсват 25 000 учители, а до 2030 година в Португалия - 30 000. В момента във Франция има 4000 свободни училищен места, съобщи " Евронюз “.

Според Реджис Мале, професор по обучение в университета в Бордо, дефицитът на фрагменти се дължи както на ниското равнище на възнаграждение, по този начин и на утежняването на изискванията на труд и неналичието самопризнание.

Във Франция невижданите компликации при набирането на личен състав накараха Министерството на образованието да отсрочи крайния период за кандидатстване за преподавател през образователната 2023 година

Според отчет привлекателността на учителската специалност е общ проблем на европейско ниво, без значение от равнището на възнаграждение.

Германия, Португалия, Швеция и Италия също са изправени и пред всеобщо пенсиониране на учители, а това ще ускори дефицита на фрагменти.

60% от учителите в началното учебно заведение в Италия са на възраст над 50 години, 37% - в Германия, 42% - в Португалия, 36% - в Швеция и 23% - във Франция. Това демонстрират данните на на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

В Африка и Съединените щати също изпитват проблеми с намирането и задържането на преподаватели.

Около 69 милиона учители липсват в международен мащаб, с цел да се реализира всеобщо главно обучение до 2023 година, демонстрира документ на ЮНЕСКО, оповестен през октомври.

В Съединени американски щати е налице " невиждана " рецесия. В края на август " Вашингтон пост " заяви, че има " пагубен дефицит " на учители, като изясни, че страната " в никакъв случай не е преживявала толкоз сериозна обстановка ".

" Финландия, Южна Корея или Ирландия се оправят добре, с помощта на самодейни политики с оценка на специалността от страна на обществото ", споделя Ерик Шарбоние, специалист по обучение в Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР