Няколко окръжни съдилища са евакуирани в Германия след получаване на

...
Няколко окръжни съдилища са евакуирани в Германия след получаване на
Коментари Харесай

Няколко окръжни съдилища евакуирани в Германия след бомбени заплахи

Няколко окръжни съдилища са евакуирани в Германия след приемане на бомбени закани, разгласи полицията, представена от Агенция Франс Прес.

При осъществените до момента претърсвания не е намерено нещо съмнително.

Засегнати са правосъдните покои в Майнц, Ерфурт, Любек и Волфсбург, както и постройката на прокуратурата в Ерфурт, съгласно полицията в тези градове.

Окръжният съд в западния град Майнц е получил сигнал за бомба в 07,30 часа, сподели представител на полицията, само че не разкри детайлности. Сградата е тествана и е открито, че сигналът за бомба е подправен. Съседни здания също са били евакуирани като защитна мярка.

В Ерфурт работата е прекъсната до обяд.

Не е ясно кой стои зад заканите и какви са претекстовете му.

През април развой против мъж, упрекнат в изпращане на над 100 писма със закани към политици, публицисти и държавни чиновници, беше отсрочен в Берлин поради бомбена опасност. Малко преди да стартира съвещанието съдът го приключи поради факс, в който се заплашва, че са сложени експлозиви към постройката на съда. На факса пишеше " Хайл Хитлер ".

Андре М. е упрекнат в изпращане на 107 заплашителни писма на съдилища, управляващите, полицията, търговски центрове, публицисти и депутати сред октомври 2018 година и април 2019 година Заплахите доведоха до евакуация на здания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР