Няколко месеца преди да започне туристическият сезон, Гърция става една

...
Няколко месеца преди да започне туристическият сезон, Гърция става една
Коментари Харесай

Гърция въведе дигитален ваксинационен сертификат, от първите в ЕС

Няколко месеца преди да стартира туристическият сезон , Гърция става една от първите страните в Европейски Съюз , която да цифрови имунизационни документи против COVID-19, оповестява медиите в Гърция.

Целта е да се улесни пътуването , вярата е до лятото огромна част от международното население да бъде имунизирано. Кириакос Пиеракакис, министър на цифровото ръководство разяснява, че се надява това да бъде признато като документ на общоевропейско равнище .

" Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис към този момент показа нашето предложение на европейско равнище , документът да е инструмент за улеснение, явно не като инструмент за дискриминация. Предложението се концентрира върху граничните пунктове ", акцентира той.

" Ако сте имунизирани , да имате опция да преминете елементарно границата . Един тип като бърза лента на летищата , в случай че човек е имунизиран, да има опция да мине по друга лента от тези, които не са имунизирани. "

Сертификатът ще бъде наличен единствено за тези, които са получили и двете дози от имунизацията. Документация може да се изтегли посредством държавния уеб страница. Засега той ще се употребява като медицински документ, само че скоро може да се употребява за интернационално пътешестване.

" Особено що се отнася до граничните пунктове , ние сме доста оптимистични , че това предложение ще бъде признато, тъй като в случай че не стане, ще се сблъскаме с неуместната версия, където някой, който е имунизиран, към момента би трябвало да бъдат тестван или подложен под карантина, а тези запаси могат да се употребяват по-добре за други жители ", добави Пиеракакис.

Действията на Гърция провокираха интереса и на други държави-членки , изключително във връзка с двустранни съглашения в близко бъдеще .
 Гърция и Израел договориха Covid имунизираните туристи да пътуват свободно
Гърция и Израел договориха Covid имунизираните туристи да пътуват свободно

Без да се постановат проби и карантина, даде обещание Нетаняху

През 2020 година Гърция употребява цифрова технология, с цел да ограничи разпространяването посредством СМС и други технологии. През 2021 година, държавното управление на Гърция употребява цифровата технология, с цел да помогне на своите жители да си върнат живота и да стартира построяването на свят след ковид.

Напълно дигитален с неповторим QR код , който може елементарно да се сканира , документът няма да бъде наложителен, само че може да се употребява като средство за подкрепяне на процедурите за безвредно пътешестване.

Във вторник гръцкият министър на туризма Харис Теохарис разясни, че Гърция тази година ще бъде отворена за всички гости , притежаващи или негативен ПСР тест COVID-19, или документ за имунизация при влизане в страната.

За да постави завършек на слуховете, че имунизацията против COVID-19 ще е изключителната причина за пътешестване до Гърция, министърът съобщи, че нито един хотел в страната не би отказал настаняване на неимунизирани.

Той добави, че в случай че някой не желае да покаже документа си за имунизация при влизане в Гърция, може да показа негативен тест за COVID-19. " Личните данни ще бъдат предпазени ".

Идеята за пасажери, притежаващи документи за имунизация , е да се помогне на пътуващите да се движат свободно в европейските страни без ограничавания , като да вземем за пример да бъдат задължени да се тестват за Covid-19.

От друга страна, неимунизираните жители ще бъдат задължени да показват негативен PCR тест или антигенен тест на граничните пунктове (и може би ще са под карантина според от разпоредбите на дадена държава).

Гърция към този момент е разискала въвеждането на документ за имунизация с Израел, Кипър и Сърбия, с цел да се даде опция за свободен достъп на пасажери .

Засега държавите-членки в Европейски Съюз са контракти набор от насоки , които ще разрешат основаването на общоприетия документ за имунизация, който да се употребява за " медицински цели ".

 Германия желае от Европейски Съюз свободно пътешестване с имунизационни документи
Германия желае от Европейски Съюз свободно пътешестване с имунизационни документи

Ваксинираните към този момент съставляват по-малък риск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР