Няколко хиляди ученици се събраха на протест срещу климатичните промени

...
Няколко хиляди ученици се събраха на протест срещу климатичните промени
Коментари Харесай

Вместо на училище - на протест срещу климатичните промени

Няколко хиляди възпитаници се събраха на митинг против климатичните промени в немския град Хамбург. Шествието е управлявано от 16-годишната шведка Грета, която се трансформира в знак на младежкото неодобрение против огромните замърсители.

" Тук сме и викаме мощно, тъй като вие крадете нашето бъдеще! " - към 3000 възпитаници огласиха улиците на Хамбург. " Протестирай в този момент или плувай по-късно " - по този начин сигнализират за топящите се ледници. Днес не отидоха на учебно заведение, а се събраха на митинг.

Според тях проектът на немското държавно управление да приключи използването на въглища до 2038-ма, не е задоволително ефикасен. Казват, че ще стачкуват всеки петък, по образеца на шведската ученичка Грета, която към този момент половин година обикаля Европа и призвава ръководещите да подхващат дейности.
 © БГНЕС Грета Тюнберг, деятел: Твърде дълго политиците си затваряха очите за климатичните промени. Е, ние ще променим това. - Тази планета е нашето бъдеще, само че сега е прекомерно нечиста. Искам да раста измежду красива и чиста околна среда.
Очаква се на 15 март в близо 40 страни да се проведат юношески митинги. От немското министерство на образованието, обаче, предизвестяват, че е неприемливо учениците редовно да пропущат образователните си часове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР