Няколко хиляди души участваха в четвъртото антиправителствено шествие в центъра

...
Няколко хиляди души участваха в четвъртото антиправителствено шествие в центъра
Коментари Харесай

Хиляди на протестно шествие в Белград

Няколко хиляди души участваха в четвъртото антиправителствено шествие в центъра на Белград.  Много от тях бяха с жълти жилетки. Те се оповестиха против измененията в пенсионното законодателство.

Демонстрантите носеха плакати с надписи " Искаме промяна и надзор върху пенсионния фонд " и " Ограбването на пенсионерите не е промяна ". Шествието потегли от философския факултет само че Белградския университет, а по-късно продължи по улиците на града.

По време на протестната акция не бяха забелязни полиция или жандармря, съобщи ТАСС, представена от iNews.  Пътна полиция спираше придвижването,  с цел да пропусне колоната.

Министерството на вътрешните работи на страната към този момент не е изнесо публични занни за броя на протестиращите.

Съобщава се, че недоволните са свирили със свирки, раздавани от от уредниците, а мледижи са били барабани. Тълпата издигна антиправителствени  лозунги, както и такива против президента Александър Вучич. Бяха употребявани и мегафони.

Организаторите обявиха, че седващият митинг се възнамерява за 6 януари, само че най-масово ще е шествието на 16 януари, коего е годишнината от убийството  в Косово на сръбския политик Оливер Иванович.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР