Няколко европейски издания изтриха текстовете на скандалния словенски институт ИФИМЕС,

...
Няколко европейски издания изтриха текстовете на скандалния словенски институт ИФИМЕС,
Коментари Харесай

Изтриват, поръчаните от Скопие, клевети срещу България

Няколко европейски издания изтриха текстовете на скандалния словенски институт ИФИМЕС, който разгласява клюки против България. Авторитетното дипломатическо издание diplomatmagazine изтри освен последните и предходните текстове на ИФИМЕС. В тях България и Германия се сочеха като " мафиотски страни, които милеят за нацизма ". Словенският лобистки институт, в който работят сътрудници на македонския министър председател Зоран Заев, “Международен институт за близкоизточни и балкански изследвания” ИФИМЕС, от две години насам разгласява гневни антибългарски " разбори и отчети ", които имат за цел главно да се популяризират из западната преса и образуват там отрицателно отношение против България.

Поради скандалните изявления двама от почетните ръководители на института - някогашният хърватски президент Стипе Месич и последният югославски външен министър Будимир Лончар, обществено се разграничиха от " следствията и подчертаха, че става въпрос за изявления в жанр УДБА - злокобната държавна сигурност на диктатора Тито, прецизира БГНЕС. Изпълнителни шефове на института са Зияд Бечирович и Бахтияр Аляф - и двамата съветници на Зоран Заев, както и Владо Димовски, професор по стопанска система, също консултант на Заев още в първия кабинет на Заев, само че и през днешния ден не престават да си сътрудничат. Към 2019 година министър председателят Зоран Заев наел ИФИМЕС да „ събира и обработва информация за споровете по света”. Институтът прави това до лятото на 2020 година, което на процедура значи, че държавното управление е платило на словенския институт общо 36 000 евро за три години на съдействие.

Зияд Бечирович е босненец, забъркан съгласно доста изявления в медиите, в рекет, изнудване на политици в Черна Гора, връзки с радикалния ислям. Бахтияр Аляф е иркачанин, приключил висшето си обучение като стипендиант на югославската компартия. Зияд Бечирович, Бахтияр Аляф и Владо Димовски са съветници от 2017 година в кабинета на Зоран Заев

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР