Няколко експлозии разтърсиха украинската столица Киев рано тази сутрин, съобщи

...
Няколко експлозии разтърсиха украинската столица Киев рано тази сутрин, съобщи
Коментари Харесай

Експлозии в Киев - системата за ПВО е свалила повече от 40 дронове и ракети над столицата

Няколко детонации раздрусаха украинската столица Киев рано тази заран, заяви кметът на града Виталий Кличко, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Поредна тежка нощ за столичани. Но с помощта на професионализма на нашите бранители вследствие на въздушното нахлуване на варварите в Киев няма вреди или опустошения на инфраструктурни и други уреди, жилищни здания. Жертви и починали няма. Орките беснеят, ние стоим! Вярваме във въоръжените сили! Почитаме нашите бранители! ", написа Кличко в канала си в " Телеграм ".

Военната администрация в Киев заяви, че повече от 40 движещи се към столицата цели, в това число дронове и ракети, са били свалени от противовъздушната защита.

Атаката в тази заран е 15-ата против украинската столица от началото на май. В неделя Киев беше подложен на една от най-мащабните съветски офанзиви с дронове от началото на войната, като по изказвания на украинския президент Володимир Зеленски украинската защита е съумяла да я отблъсне съвсем напълно.

Изглежда, че днешната офанзива е била комбинирана - с ракети и дронове. Засега мащабът ѝ не е прочут. Според очевидци в столицата са се чули няколко мощни детонации, а в цяла Украйна сутринта беше оповестена въздушна паника.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР