Няколко души снощи отбелязаха годишнината от смъртта на руския опозиционер

...
Няколко души снощи отбелязаха годишнината от смъртта на руския опозиционер
Коментари Харесай

Паметта на убития руски опозиционер Немцов бе почетена близо до Кремъл

Няколко души нощес означиха годишнината от гибелта на съветския опозиционер Борис Немцов в Москва, макар забележителния риск от арест, съобщи ДПА, като се базира на собствен кореспондент на място.

Хора са положили цветя на моста наоколо до Кремъл, където Немцов беше убит преди осем години на 27 февруари 2015 година.

Полицейски чиновници са патрулирали към мястото на паметника. През деня беше задържана млада жена, която носеше афиш с надпис " Борис ".

Немцов беше считан за огромен покровител на Украйна, против която Русия намерено води пълномащабна война от една година насам, показва Българска телеграфна агенция.

На 55-годишна възраст той беше погубен с изстрел от огнестрелно оръжие от автомобил. През 2017 година съдът изпрати за дълго в пандиза обвинения за убийството и четирима негови съучастници от Северен Кавказ. Убийството на политика опозиционер, който е бил заместител министър-председател на Русия при президента Борис Елцин от 1997 до 1998 година, повдига доста въпроси и до през днешния ден. Семейството на Немцов твърди, че същинските уредници на убийството в никакъв случай не са били търсени.

Паметта му е жива! Неговият образец въодушевява хиляди руснаци да спрат да се опасяват и да създадат родината си свободна, написа в Туитър видният критик на Кремъл Михаил Ходорковски, който живее в чужбина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР