Няколко дни след като президентът Доналд Тръмп нареди американските войски

...
Няколко дни след като президентът Доналд Тръмп нареди американските войски
Коментари Харесай

Тръмп към Ердоган: Не бъдете глупак, ако нахлуете в Сирия, историята ще ви запомни завинаги като дявол

Няколко дни откакто президентът Доналд Тръмп подреди американските войски да се изтеглят от Северна Сирия, той е написал писмо на турския си сътрудник Реджеп Ердоган с предизвестие, че в случай че нахлуе в Сирия, ще бъде запомнен вечно в историята "като демон ", заяви АП.

"Не бъдете твърд. Не бъдете простак. Ще изготвим добра договорка ", е споделил Тръмп в писмото от 9 октомври, за чието битие стана ясно през вчерашния ден. "Не желаете да бъдете виновен за избиването на хиляди хора и аз не желая да бъде виновен за унищожаването на турската стопанска система, което ще направя, в случай че е належащо ", добавя американският президент.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Стив Мнучин заяви през вчерашния ден, че се готвят нови наказания против Турция, в случай че не се реализира съглашение за прекъсване на огъня в Северна Сирия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес. Той съобщи пред публицисти, че глобите могат да обиден турски министерства или промишления бранш. Списъкът с евентуалните цели на глобите е бил предаден на държавния секретар Майк Помпейо и на вицепрезидента Майк Пенс, които ще се срещнат с Ердоган в Турция.

Тръмп също сподели на вчерашната си конференция с италианския президент Серджо Матарела, че в случай че Пенс не се споразумее с Ердоган по сирийския въпрос, Съединени американски щати ще наложат опустошителни наказания на Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР