Няколко десетки граждани протестират на пл. Княз Александър Първи в

...
Няколко десетки граждани протестират на пл. Княз Александър Първи в
Коментари Харесай

Рехави протести срещу ниския стандарт на живот в София, Шумен и Добрич

Няколко десетки жители стачкуват на пл. " Княз Александър Първи " в София, като упорстват за възстановяване на виталния стандарт .

Във " Facebook " апелът беше да се излезе на всеобщ митинг, който да блокира столицата, като с изключение на чисто икономическите претенции за понижаване цените на горивата и повишение на приходите, се споделяше: " Вън на политиците. Тръгнете си, само че първо ще ни чуете и ще извършите настояванията на българския народ . "

 Очаква се автошествие в София против цените на горивата и ниския стандарт
Очаква се автошествие в София против цените на горивата и ниския стандарт

Протестиращите потеглят от кварталите " Младост " и " Люлин "

" Това, което ни прави усещане е, че обществото е разиденено . Всеки един човек като обособена персона го касаят тези промени в законите, в налозите, повишаването на живота. Не желаеме оставка на това държавно управление и разяснявам за какво. Ако това държавно управление сега си подаде оставка, ще се назначи ново служебно държавно управление и ще се похарчат към 32 милиона за нови избори, а ние желаеме тези пари, по-добре ги раздайте на пенсионерите , които страдат ", разяснява една от протестиращите Красимира Илиева пред БНР.

 Стотици на митинг в столицата против скъпите горива
Стотици на митинг в столицата против скъпите горива

Столичната проява прерасна в непринудено шествие

Сериозно е полицейското наличие. Протестиращите се отхвърлиха да блокират придвижването по бул. " Цар Освободител " и автомобилният поток се реализира свободно.

Междувременно протестиращи против ниския стандарт на живот блокираха с коли центъра на Шумен . Колоната от към 15 автомобила блокира част от трафика в града. На кръстовището на Кооперативния пазар, протестиращите блокираха придвижването за 15 минути.

Блокадата разгневи част от останалите водачи . До спорове не се стигна. В неделя митингите в Шумен не престават, като евентуално ще бъде затворена Автомагистрала " Хемус ".

 Протести в цялата страна поради цените на горивата и ниския стандарт на живот онлайн
Протести в цялата страна поради цените на горивата и ниския стандарт на живот

Затворени са автомагистрали и основни пътища

За четвърти следващ уикенд в Добрич в събота по обяд се състоя протестно авто-мотошествие на недоволни от държавното ръководство и политическата система . Протестиращите се оповестиха и за мажоритарен избор. Автомобилите и мотоциклетите на недоволните обиколиха главните булеварди на Добрич с надути клаксони. На някои от основните места в града се получиха тапи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР