Няколко десетки души са починали в понеделник в района на

...
Няколко десетки души са починали в понеделник в района на
Коментари Харесай

Отчетоха 47,9 градуса в Канада, жегата взе десетки жертви

Няколко десетки души са умряли в понеделник в региона на канадския град Ванкувър. Tова е пик на смъртността, евентуално обвързван с горещата вълна, обхванала западната част на американския континент, заяви Франс прес.

Два пункта на полицията и на кралската жандармерия в района на Ванкувър оповестиха поотделно, че минимум 69 души са умряли ненадейно от понеделник насам в градовете Барнаби и Съри, на фона на исторически " топлинен купол ", захлупил западната част на Канада и Съединени американски щати.

" Смятаме, че горещината е съдействала за множеството смъртни случаи ", се споделя в полицейско известие и се прибавя, че огромна част от жертвите са в пенсионна възраст.

Говорител на жандармерията прикани хората да ревизират дали околните им са добре и акцентира, че времето е смъртоносно за уязвими членове на общността, изключително за възрастни хора и за такива със здравословни проблеми.

Премиерът на провинция Британска Колумбия Джон Хорган сподели, че това е най-горещата седмица, която тази част от Канада в миналото е преживявала.

Канадският град, който е на тихоокеанския бряг, от няколко дни записва температури от 30 градуса по Целзий, доста над естествените, които са към 21 градуса за този сезон.

Абсолютен температурен връх за цяла Канада беше регистриран в понеделник в Литън - населено място североизточно от Ванкувър, където живачният дирек доближи 47,9 градуса, а няколко града навътре в провинцията записаха и във вторник температури над 40 градуса.

Предупреждения за извънредно горещо време остават в действие за по-голямата част на Западна Канада, горещата вълна се реалокира на изток към провинция Алберта и в северозападна посока.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР