Няколко чифта обувки на легендата на световния баскетбол Майкъл Джордан

...
Няколко чифта обувки на легендата на световния баскетбол Майкъл Джордан
Коментари Харесай

Легендарният сет обувки на Майкъл Джордан счупи рекорд и се продаде за над 8 млн. долара

Няколко чифта обувки на легендата на международния баскетбол Майкъл Джордан се продадоха на търг за 8 млн. $. Новината оповестява аукционната къща Sotheby`s, представени от BBC.

Точната сума, на която са били продадени маратонките, е 8 032 000 млн. $. Те са част от " Колекцията на династията " ( бел. от ред. - Dynasty Collection) - обувките, които Джордан носи в интервала, в който съумява да завоюва шестте шампионата от NBA, пишат още от CNN. 

С продажбата на обувките се постави и нов връх за най-скъпо продадени кецове, които са били употребявани по време на мачове. 

Колекцията, която е била разпродедадена, се състои от специфичните сетове Air Jordan VI (1991), Air Jordan VII (1992), Air Jordan VIII (1993), Air Jordan XI (1996), Air Jordan XII (1997), and Air Jordan XIV (1998). 

" Тази сбирка съставлява най-ценните и значими кецове на марката Air Jordan, създавани в миналото ", споделят от аукционната къща. 

Любопитна е и историята зад събирането на този специфичен сет. През 1991 година Том Халънд, изпълнителният директор на отдела " Връзки с обществеността " на Chicago Bulls по това време, насочва молба към Джордан да му даде чифт от някой от неговите маратонки, в случай че съумеят да завоюват шампионата. След като триумфът е реалност, звездата на международния баскетбол извършва молбата, като подписва маратонките и оставя обръщение на тях преди да ги даде на Халаънд. Традицията продължава поради суеверността на Майкъл и през останалите 5 шампионата. 

Аукционната къща се снабдява с маратонките през частен американски колекционер, който пък придобива именития сет персонално от Халънд. 

В аукциона са били включени и фотоси на Джордан, който носи по един от моделите на Air Jordan след извоюваните титли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР