Няколко часа след като встъпи в длъжност новият служебен министър

...
Няколко часа след като встъпи в длъжност новият служебен министър
Коментари Харесай

Георги Димов поема агенция Митници, Румен Спецов остава начело на НАП

Няколко часа откакто встъпи в служба новият длъжностен министър на финансите Людмила Петкова разгласи първите рокади и назначи Георги Димов отпред на Агенция " Митници ".

Един от претекстовете за това е " да внесе успокоение в системата ", сподели Петкова на първия си формален брифинг след предаването на властта от предшественията ѝ Асен Василев.

Агенцията беше разтърсена предходната седмица, когато която оглави митниците през февруари, беше задържана по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда и търговия с въздействие.

Досега Георги Димов е бил заместник-изпълнителен шеф на приходната организация. Директорът ѝ Румен Спецов резервира поста си, разгласи още служебният министър.

" Основната задача на Димов ще е с потвърдените си експертни качества да придвижи положителния опит и практики от Национална агенция за приходите за да се усили събираемостта на приходите и да има равномерен преход към сливането на приходните организации ”, сподели Петкова във връзка назначението на Димов.

Нито министърът, нито новият шеф разясниха обстановката в Агенция " Митници " след следствието и арестите в нея с претекста, че " това е работа на следствените органи ".

Петкова сподели още, че няма да има съкращения на чиновници нито Агенция " Митници ", нито в Национална агенция за приходите, за които остава проектът да се слеят в една мегаструктура. При назначението на Петя Банкова някогашният към този момент финансов министър Асен Василев разгласи, че аради предстоящото решение за унищожаване и на сухопътните граници, откакто България беше призната в Шенген.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР