Няколко часа след като публикува инициативата си за събиране на

...
Няколко часа след като публикува инициативата си за събиране на
Коментари Харесай

Петков се похвали с благодарности от Кулеба

Няколко часа откакто разгласява самодейността си за събиране на средства за пазаруване на муниции и оръжия за Украйна - като прикани " който в действителност " желае да помогне да подари една заплата - Кирил Петков показа туит на украинския външен министър Дмитро Кулеба.

" Благодарен съм на премиера на България @KirilPetkov за инициирането на обществена акция за събиране на средства за Украйна и за помощ за нашата отбрана. Това деяние показва същинската българска взаимност с Украйна. Усетих я, когато бях посрещнат от премиера Петков в София тази седмица ", написа той.

Дмитро Кулеба изкара 3 дни в България в несполучлив опит да убеди ръководещите ни да дарят муниции и оръжия за страната му, защитаваща се от съветската експанзия.

Външният министър съобщи, че не ни принуждава, само че бе и задоволително изострен - като съобщи, че без оръжие и единствено с каски и бронежилетки обричаме украинците да " умираме предпазени ".

Посещението на Кулеба въпреки всичко провокира " Демократична България " да разгласи проблема за алена линия за присъединяване им в обединението, Българска социалистическа партия да не посмее да срещне свои представители с външния министър, Има Такъв Народ да се разгласи за оръжия за Украйна, а Кирил Петков да възнамерява пътешестване до Киев с представители на всички в обединението.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР