Няколко американски компании купуват руски или съветски военни самолети, особено

...
Няколко американски компании купуват руски или съветски военни самолети, особено
Коментари Харесай

Американски компании купуват стари руски бойни самолети

Няколко американски компании купуват съветски или руски военни самолети, изключително в Украйна и ги дават за образования в това число на американски военни, показва публикация на The National Interest, представена от ТАСС.

Списъкът на фирмите, които могат да дават такива услуги, както е маркирано в материала, включва Air USA, Tactical Air Support, Draken International и Pride Aircraft. Първите, съгласно информацията на формалния уеб страница, имат два изтребителя МИГ-29. Уебсайтът на компанията оповестява, че и двата са създадени в Съюз на съветските социалистически републики и са " импортирани от някогашна руска република ".

Страницата на Draken International оповестява, че разполага с МИГ-21, Pride Aircraft неотдавна са закупили от Украйна бойни самолети СУ-27, които са препродадени в следствие.

Интерес съставлява и Су-27, който е следен по време на симулация на въздушен пердах с F-16 наоколо до военновъздушната база Нелис в щата Невада в Съединени американски щати.

През септември там е умрял лейтенант-полковник Ерик Шулц. Aviation Week оповестява, че Шулц е можел да ръководи изтребители създадени в Съюз на съветските социалистически републики и Руската федерация, в това число а Су-27 и МиГ-29. Той е можел да прави оценка бойните качества на изтребителите, само че представителите въз основата не са удостоверили тази информация пред ТАСС.

Американския водач Джери Галоп, който е взел участие в договорката за придобиването два самолета Су-27 от Украйна разяснява, че високо прави оценка летателните качества на изтребителя и по-специално интерес са способността му бързо да набира скорост. The National Interest отбелязва, че самолетът е тестван в Съединени американски щати без въоръжение.

Изданието показва, че поддържането на изтребители, създадени от Руската федерация и Съюз на съветските социалистически републики, евентуално ще е мъчно и ще коства много на Съединените щати. Посочват, че това може да е печеливш бизнес, в случай че Военновъздушни сили на Съединени американски щати са подготвени да платят за опцията да употребяват тези самолети за учения.

Във въздушната база Нелис от времето на Студената война има проучвателен център, който изследва оръжия на " евентуалния зложелател ", най-вече Съюз на съветските социалистически републики. Както отбелязва американското списание Popular Mechanics, Шулц е бил пълководец на ескадрон на американските Военновъздушни сили, който се е занимавал с тестване и оценка на задгранични самолети, прецизира news.bg.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР