Някои вече мислят как хората да се размножават в извънземни

...
Някои вече мислят как хората да се размножават в извънземни
Коментари Харесай

Размножаване в Космоса - ще бъде ли възможно?

Някои към този момент мислят по какъв начин хората да се развъждат в извънземни условия. И това не е просто футуристична концепция, а действителен план на частна компания.

Много са аргументите, които да водят към концепцията, че едни ден човечеството ще търси нов дом на друга планета - климатична рецесия, нуклеарен Армагедон или неочакван конфликт с астероид.

А тогава човешкият тип ще има късмет да оцелее единствено, в случай че се приспособи към размножаване в Космоса.

Важно е жителите на Земята да се трансфорат в космичен тип. Ако желаеме да населяваме други светове, би трябвало да се научим по какъв начин да сътворяваме генерации отвън изискванията на нашата планета, изяснява Егберт Еделбрьок.

Частната компания на нидерландския бизнесмен е създала технология за разбъркване на семенна течност и яйцеклетки в околоземна орбита. Тя имитира рисковите условия в Космоса, които слагат доста незнайни.

" Излагате уязвими човешки ембриони на заплахите в космоса - на радиация, доста по-висока от тази на Земята, на друга гравитация, за която ембрионите не са пригодени. От етична позиция предизвикването е огромно ", съобщи Егберт Еделбрьок, бизнесмен.

Първият стадий от програмата ще се организира в лабораторна среда, а за оплождането ще се употребяват мишки. При триумф в програмата ще бъде включено и оплождането на човешки яйцеклетки.

" Очакваме след към пет-шест години да изпълним зачеването на първия човешки ембрион в космоса. Не сме сигурни дали ще бъде обещано позволение тези ембриони да бъдат износени от човек, с цел да се трансфорат в бебе. Това би била още една огромна стъпка напред ", добави Егберт Еделбрьок.

Едебрьок е на 48 години. Надява се, че ще доживее до 100. И е уверен, че в границите на своя живот ще стане очевидец на раждането на първото галактическо бебе. Нидерландската компания работи интензивно с английски специалисти по галактически проучвания, с цел да приближи фантастичния сюжет до действителността през идващите десетилетия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР