Някои седяха на парчета картон с куфарите си. Малко дете,

...
Някои седяха на парчета картон с куфарите си. Малко дете,
Коментари Харесай

Площадът на кметството на Париж привлича посетители по време на ваканция и семейства мигранти, търсещи подслон с наближаването на Олимпиадата

Някои седяха на части картон с куфарите си. Малко дете, което дойде с чорапи, получи обувки, а по-голямо дете получи подарък в лъскава опаковка.

Много от фамилиите са от френскоговорящи африкански страни, в това число Буркина Фасо, Кот д'Ивоар и Сенегал.

20-годишната Айча е измежду търсещите заслон. Тя дойде в Париж от Мали през 2020 година и предходната година роди момченце Исмаел.

„ Спим тук на открито или в метрото, само че не е безвредно, тъй като има бандити. Сложно е, би трябвало да преговаряме, нямаме решение. Но не съм единствено аз, има доста фамилии, които спят на открито ", сподели тя пред Асошиейтед прес. Тя приказва при изискване, че цялостното й име не се разгласява, тъй като няма документи за престояване.

Зоуи Лафаргут, член на групата за подкрепяне на мигранти Utopia 56, сподели, че намират място за към 20-40% от тях нуждаещи се всяка вечер.

„ Опитваме се да им раздадем палатки и одеяла, с цел да могат да спят, даже и да не е идеално, или ги насочваме към лечебни заведения, към места, къд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР