Някои политици умеят да губят, други - не. В България

...
Някои политици умеят да губят, други - не. В България
Коментари Харесай

Да не се преструваме - Промяната се провали

Някои политици умеят да губят, други - не. В България съвсем постоянно ни се падат от втория вид. И " Продължаваме промяната ", и " Демократична България ", и Българска социалистическа партия не си признаха провалянето - не в действителност.

Защо тези три партии ли? Защото те имаха последни претенцията да са " смяната ", въпреки че какво прави Българска социалистическа партия в тази категория видно е тайнственост и за тях, и за гласоподавателите.

Заявката на тези три партии да ръководят дружно обаче бе ясна още преди вота. Желание в действителност да реализират 121 депутати по време на акцията не бе налице, и резултатите са ясни. Политическа партия губят 167 099 гласа, Българска социалистическа партия - 34 870, а Демократична България си върнаха едни тъжни 19 543 гласа. Казвам тъжни, тъй като това е надалеч от 345-те хиляди, които гласоподаваха за тях предишния юли.

Признаха ли си изборния неуспех тези партии? Не, несъмнено. Българска социалистическа партия сподели, че е изгубило " единствено % ", нищо, че от дълго време губи най-малко по % годишно. И упрекнаха офанзивите против тях, като че ли такива няма през годините, откогато не е закононарушение да критикуваш управляващите.

" Демократична България " трансферираха отговорността за " политическата непредвидливост " на всички - политици и гласоподаватели.

" Продължаваме промяната " упрекнаха инфлацията и оповестиха, че " всички са против нас ". 

А всички заедно трансферираха отговорността на Борисов.

Преди да имаш искания да си притежател на смяна, би трябвало да покажеш подготвеност да промениш себе си. 

В реалност и трите партии направиха поразително вяла и скучна акция, и това е напълно тяхно дело. 

От Демократична България реагираха несръчно и със забавяне против всяка офанзива на всеки техен претендент, а посланията им, както постоянно, останаха неразбираеми за всеки на 2 километра отвън столичния център. Партията се държи напълно на дивия възторг на няколко нови и не толкоз нови лица, а водачеството наподобява по-скоро нездравословно. Не пречат и забележимите за всеки боричкания в сякаш стабилната към този момент коалиция сред " Да, България ", " Зелените " и ДСБ. Само това, че сложих ДСБ последно в изреждането евентуално ще възпламени спор сред някои ДБейци.

Политическа партия още преди изборите си изхвърлиха главно лице от листите поради драсканици на кафявата преса. Забиха в три свои сякаш огромни достижения, половината от които останаха тайнственост за всеобщия гласоподавател. Зарязаха голям брой от претендентите си тук-там без действителна акция, отхвърлиха да заемат ясна позиция за Украйна. И за край Кирил Петков нахлу в телевизия, в нещо като реплика на Волен Сидеров. Един народен представител Христо болшинство не прави.

Българска социалистическа партия организира акция като по учебник - само че деведесетарски. " Столетницата " към този момент изцяло е зарязала всевъзможни упоритости да стане съвременна европейска левица, това ни е ясно от от дълго време. Всяко деяние обаче, което води до по-бързото изгубване на тази партия, е простимо и дори похвално, тъй че - отлично, Нинова.

За по-малки провали от тези партиите на Запад сменят водачи, изборни щабове, PR-и и политически съветници. Тепърва и тези три политически сили ще имат тази опция, само че по всичко проличава, че няма да се възползват от нея.

И по тази причина ги чакат още загуби. И още " служебни " победи за ГЕРБ.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР