Някои пътища са опасни най-вече заради недобра маркировка, недобра видимост

...
Някои пътища са опасни най-вече заради недобра маркировка, недобра видимост
Коментари Харесай

Много от пътищата у нас са опасни заради лоша маркировка

Някои пътища са рискови най-много поради недобра маркировка, недобра видимост на пътните знаци от шубраци и растителност към пътя. Това съобщи пред Българска национална телевизия Росен Рапчев от Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " във връзка продължаващата война по пътищата.

Той изясни, че постоянно след зимния сезон пътищата не се почистват и остава пясък, който понижава сцеплението на пътя. По негови думи конфликтни точки в градска среда са кръстовищата, а скоростта при нахлуване в тях е огромен проблем. Рапчев уточни, че постоянно водачите не понижават скоростта преди нахлуване в кръстовище.

Според него камерите са ефикасни, изключително триногите и камерите за междинна скорост, посредством които може да се обезопасят дълги сектори.

От своя страна Илия Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия добави, че постоянно пътните произшествия се дължат на инфраструктурата. По негови думи маркировката, пътните знаци и мантинелите са основни за сигурността на пътя.

Знаци, които са останали след поправки, и смяна на инфраструктура, несъответстваща на хоризонталната маркировка, могат да бъдат причина за произшествия, безапелационен е той.

Според него образец за сходни несъответствия е фактът, че на Автомагистрала " Тракия " в продължение 40 км има ограничаване за 90км/ч. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР