Някои от тях са били отвличани пред хотела, в който

...
Някои от тях са били отвличани пред хотела, в който
Коментари Харесай

200 деца, търсещи убежище във Великобритания, са изчезнали

Някои от тях са били отвличани пред хотела, в който са настанени, и принудително качвани в коли

Около 200 деца, търсещи леговище във Англия, са изчезнали. Те са били настанени в общежития, ръководени от държавното управление, призна министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман в публично изказване, съобщи.

В изявление пред Камарата на лордовете Саймън Мъри съобщи, че доста от изчезналите деца по-късно са били проследени и открити.

Разкритието бе направено след обява в „ Олзървър ”, че съгласно осведомител от хостел в крайморския град Брайтън, ръководен от Министерството на вътрешните работи, някои деца са били отвличани пред хотела и принудително качвани в коли, напомня английското издание „ Гардиън ”.

„ Министерството на вътрешните работи няма пълномощия да задържа в тези хотели непридружени от родителите си деца. Ние знаем, че някои от тях изчезват “, сподели Сюела Брейвърман в понеделник.

В отговор на въпрос на либералдемократа Пол Скривън Мъри добави, че едно момиче и най-малко още 13 деца под 16 години са измежду изчезналите след настаняването им в хотели, ръководени от Министерството на вътрешните работи.

Той съобщи още, че 88 % от 200-те изчезналидеца са албански жители, като добави, че би било неправилно " да се вършат систематизирания по отношение на аргументите ", заради които малолетните изчезват.

Неправителствени организации неведнъж са изразявали угриженост по отношение на децата, които изчезват от местата за настаняване, и са предложили на държавното управление да им помогне да ги предпазят, само че Министерството на вътрешните работи е отхвърляло тези оферти.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР