Някои от популярните храни и напитки е по-добре да се

...
Някои от популярните храни и напитки е по-добре да се
Коментари Харесай

Непознатите вреди в познатите храни

Някои от известните храни и питиета е по-добре да се заобикалят изцяло, тъй като вредите от тях са повече, в сравнение с изгодите. В това са уверени разнообразни експерти в хранителната промишленост, всеки от които показва по един артикул дружно с аргументите да го изключим от листата си за извършване на покупки. Дали обаче е толкоз елементарно?

Кълнове

Дъг Пауъл, професор по хранителна сигурност в Държавния университет на Канзас изяснява, че  кълновете са били в основата на 40 % от случаите на бързо разпространяване на хранителни инфекции през последните 20 години и толкоз пъти са били причина за прекъсване на храни, че " просто не си коства риска " . Независимо дали соеви, бобени или пшенични, кълновете постоянно се оказват инфектирани със саламонела, листерия или Е. coli. Податливи са на замърсяване, тъй като семената изискват влага и топлота, с цел да покълнат - условия, идеални за размножаване на бактерии.

Риба меч

Според педиатъра доктор Филип Ландриган предизвестие номер едно за дамите, които са бременни или чакат да забременеят , е да заобикалят живака в рибата - а рибата меч съдържа огромно количество. Здравословни и незамърсени други възможности, богати на Омега 3, са да вземем за пример сьомгата и елементарната скумрия.

Диетични безалкохолни питиета

Здравният специалист доктор Айзък Елиас споделя, че не употребява никакви питиета и храни с подсладители, тъй като данните са сигурността на доста от тях (сукралоза, аспартам, ацесулфам К, неотам и др.) са обгърнати в несъгласия и спорове на ползи измежду производителите. Независими проучвания допускат, че модифицирани в тялото, тези субстанции могат да причинят проблеми с метаболизма и тежестта, неврологични болести, ставни болки, чревни възпаления и не на последно място, рак. "

Храна от веригите за бързо хранене

Джоел Салатин, експерт в региона на устойчивото земеделие, изяснява, че икономическият модел на интернационалните вериги за бързо хранене разчита на земеделие, което не се грижи за развиването и трайната доходоносност на земята. Използва нездравословни химикали, които освен заплашват човешкото здраве, само че и почвите.

Домати в консерва

Лепилата в заварките на тенекиените консерви съдържат бисфенол А (BPA), неестествен естроген, обвързван с висок по-риск от репродуктивни проблеми, сърдечни болести, диабет, наднормено тегло и други Изследванията демонстрират, че този химикал в организма на доста хора е в количество, което потиска производството на сперматозоиди и поврежда яйцеклетките.

От една доматена консерва получавате 50 микрограма на литър, а това е задоволително да повлияе върху хората , изключително по-младите. Безопасната опция са стъклените бутилки и буркани.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР