Някои от песните му, като Blowin` in the Wind и

...
Някои от песните му, като Blowin` in the Wind и
Коментари Харесай

Диск на Боб Дилън беше продаден за рекордната сума от 1.77 милиона долара на търг в Лондон

Някои от песните му, като Blowin` in the Wind и The Times They Are a-Changin` се трансформират в химни както на придвижването за цивилен права, по този начин и на антивоенното придвижване.

Диск на Боб Дилън беше продаден за рекордната сума от 1.77 милиона $ на търг в Лондон.

Единственото копие на диска с песента Blowin` In The Wind, записан от артиста и създател на песни през 2021 година, откри новия си притежател на събитието, проведено от аукционна къща Christie`s, предава Ройтерс, представени от profit.bg.

Сумата надвиши предварителната оценка, която възлизаше на сред 752 000 и 1.2 милиона $.

Дискът с първия студиен запис на фолклорната класика на Дилън от 1962 година е записан в аудио формат Ionic Original. 

Според продуцента Ти Боун Бърнет III, дисковете в новия формат дават тон на сушателите с по-добро качество, в сравнение с тези на дигитален притежател, CD или винил. Това е първият пробив в аналоговото възпроизвеждане на тон от над 70 години.

Дискът е с гравирани подписи на Боб Дилън, Ти Боун Бърнет III и мастеринг инженера Джеф Пауъл. Той е подложен в направена по поръчка специфична кутия-чекмедже от орех и бял дъб. 

Търгът беше проведен от Christie`s два дни преди 60-годишнината от записването на истинското парче.

Говори се, че носителят на " Грами " и Нобелова премия е написал песента единствено за 10 минути в кафене в Гринуич Вилидж, Ню Йорк. Парчето е включено в албума The Freewheelin на Дилън от 1963 година

Боб Дилън е американската фигура, оказала най-голямо въздействие в поп музиката. Голяма част от най-популярните му творби са основани през 60-те години на 20 век, когато той се трансформира в една от знаковите фигури на публичното неодобрение в Съединените щати.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР