Някои от най-изявените български гросмайстори ще се съберат за участие

...
Някои от най-изявените български гросмайстори ще се съберат за участие
Коментари Харесай

Шахматен турнир събира елитни български гросмайстори в Самоков

Някои от най-изявените български гросмайстори ще се съберат за присъединяване в интернационалния шахматен шампионат " Самоков 2020 ". Надпреварата ще се организира на 24-25 октомври в зала " Арена Самоков " в рилския град по самодейност на кмета на общината Владимир Георгиев и с поддръжката на депутатите от Българска социалистическа партия Васил Антонов и Радослав Стойчев.

Сред деклариралите присъединяване се откроява името на някогашния капитан на българския народен тим и сегашна първа дъска на Северна Македония Кирил Георгиев. В листата е и различен нееднократен първенец на България - Александър Делчев, както и още двама от актуалните национали - Радослав Димитров и Мартин Петров.

" Организаторите бяха оповестили право на присъединяване за първите 80 декларирани състезатели, само че поради големия интерес към надпреварата то ще се организира в зала " Арена Самоков ", което ще даде опция на 100 шахматисти от страната и чужбина да се включат в него ", разяснява основният арбитър на шампионата Венета Петкова.

Наградният фонд на шампионата е 3000 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР