Някои от най-близките съюзници на Израел, включително Съединените щати, във

...
Някои от най-близките съюзници на Израел, включително Съединените щати, във
Коментари Харесай

Съюзниците на Израел осъдиха смъртта на хуманитарните работници

Някои от най-близките съдружници на Израел, в това число Съединените щати, във вторник осъдиха гибелта на седем филантропични служащи, които бяха убити от въздушни удари в Газа - загуба, която накара голям брой благотворителни организации да спрат доставките на храна за палестинците на ръба на глада.

Смъртта на служащите от World Central Kitchen заплаши да попречва напъните на Съединени американски щати и други страни да отворят морски кулоар за помощ от Кипър, с цел да облекчат обезверените условия в Северна Газа.

Президентът Джо Байдън насочи извънредно директна рецензия към Израел от най-близкия му съдружник, предполагайки, че случаят демонстрира, че Израел не прави задоволително, с цел да отбрани цивилните.

„ Израел не е направил задоволително, с цел да отбрани филантропичните служащи, които се пробват да обезпечат обезверено нужна помощ на цивилни “, сподели той, добавяйки, че е „ засегнат и сломен “ от техните убийства.

„ Инциденти като вчерашния просто не би трябвало да се случват “, добави той. „ Съединените щати неведнъж са призовали Израел да деконфликтира военните си интервенции против Хамас с филантропични интервенции, с цел да се избегнат цивилни жертви. “

I am outraged and heartbroken by the deaths of seven humanitarian workers from World Central Kitchen, including one American, in Gaza yesterday.

Incidents like yesterday’s simply should not happen.

Here is my full statement. — President Biden (@POTUS)

Корабите, към момента натоварени с към 240 тона помощ от благотворителната група, се върнаха от Газа единствено ден след идването, съгласно Кипър. Други организации за филантропична помощ също преустановиха интервенции в Газа, заявявайки, че е прекомерно рисково да се предлага помощ. Израел е позволил единствено дребна струйка храна и хранителни запаси в разрушения север на Газа, където съгласно специалисти гладът е неминуем.

Ударът върху конвоя на благотворителната организация също акцентира това, което критиците нарекоха безразборните бомбардировки на Израел и неналичието на почитание към цивилните жертви в Газа.

Главнокомандващият израелската войска генерал-лейтенант Херци Халеви разгласи резултатите от предварителното следствие рано в сряда.

„ Това беше неточност, която последва неправилна идентификация “ през нощта по време на война в доста комплицирани условия. Не трябваше да се случва “, сподели той. Той не даде повече детайлности. Той сподели, че самостоятелен орган ще организира „ задълбочено следствие “, което ще завърши през идващите дни.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху по-рано призна " непреднамерения удар... върху почтени хора " и сподели, че чиновниците ще работят, с цел да подсигуряват, че това няма да се случи още веднъж.

World Central Kitchen съобщи, че е координирала с израелската войска придвижването на колите си. Ударени са поредно три автомобила, движещи се на огромни дистанции. Те бяха оставени изпепелени и обезобразени, което демонстрира голям брой ориентирани удари.

Поне едно от транспортните средства имаше логото на благотворителната организация, отпечатано на покрива, с цел да може да се разпознава от въздуха, а боеприпасът проби огромна дупка през покрива. Кадрите демонстрират телата в болница в град Дейр ал-Балах в централната част на Газа, като няколко от тях носят защитни средства с логото на благотворителната организация.

Израелската телевизия сподели, че първичното военно следствие е открило, че армията е идентифицирала колите, пренасящи служащите на World Central Kitchen, идващи в нейния склад в Деир ал-Балах, и е забелязала хипотетични екстремисти наоколо. Половин час по-късно транспортните средства бяха ударени от въздушните сили, до момента в който се насочваха на юг. В отчетите се споделя, че не е ясно кой е наредил ударите или за какво.

Близо 200 филантропични служащи са убити от октомври, сподели генералният секретар на ООН
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР