Някои остават с погрешното впечатление, че специалистите вземат решения. Ясно

...
Някои остават с погрешното впечатление, че специалистите вземат решения. Ясно
Коментари Харесай

Ситуацията около коронавируса била шизофренна

„ Някои остават с неправилното усещане, че експертите вземат решения. Ясно е, че епидемиолозите, инфекционистите, вирусолозите би трябвало да бъдат тези, които би трябвало да постановат решенията, само че в края на краищата ограниченията се дефинират от държавното управление ", съобщи в " Гласът на Dariknews.bg "   зам.-председателят на Народното събрание доктор Нигяр Джафер (ДПС). " Тази шизофренна обстановка би трябвало да спре “, безапелационна е тя.
" Все по-често виждаме, че министър-председателят директно споделя какво би трябвало да се направи, а министърът на опазването на здравето издава съответните заповеди. Решенията би трябвало да бъдат доста динамични и съобразени със обстановката, а от време на време има нелогични решения, с които са разхлабват ограничения, макар броя инфектирани “, подлага на критика тя.
„ Разбрах, че министър председателят споделя да се понижи карантината на 10 дни. Преди това чух причини, че не би трябвало да се вършат проучвания, когато съответният човек, който е бил потвърдено инфектиран, излиза от карантина, само че това са две напълно разнообразни неща. Решенията са политически, те са на ръководещите, само че те би трябвало да се базират на мнението на медиците. Многократно станахме очевидци на разминаване в тази посока. Спомнете си представянето на обстановката от Националния щаб и по-късно основаването на Медицинския съвет, изясни още д-р Нигяр Джафер.
Според доктор Джафер няма място за суматоха, само че няма място и за отричането на проблем, който явно е международен. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР