Някои мобилни телефони издържат по-дълго без презареждане, а други не

...
Някои мобилни телефони издържат по-дълго без презареждане, а други не
Коментари Харесай

Как да удължим живота на батерията на смартфона

Някои мобилни телефони устоят по-дълго без презареждане, а други не толкоз. Въпреки това времето, което устоя смарт телефонът ви без зарядно, може да бъде удължено, без значение от марката. Ако непрекъснато се оплаквате от това какъв брой постоянно ви се изчерпва батерията на телефона, без той да е развален, тогава има няколко лесни решения за казуса ви. Времето и грижата, които ще отделите за това, си заслужават, тъй като повече няма да се сблъсквате с паднала батерия, когато ви е най-нужна.

Някои хора се боят от това да трансформират базовите настройки на телефона си. Това в действителност по никакъв начин не е ужасно, стига да четете деликатно функционалностите. Ако желаете да удължите живота на батерията на смарт телефона, тогава изключете автоматизираната бляскавост на екрана и ръчно я настройте на по-ниска. Разбира се, оставете задоволително бляскавост, тъй че виждате екрана, само че я намалете допустимо най-вече. Особено при смарт телефоните с огромен екран, това ще помогне значително.

Друго нещо, което не би трябвало да ви тормози да вземете в свои ръце, е контрола над приложенията. Обезателно изтрийте всички приложения, които не употребявате или системата на телефона не употребява. Тоест, в случай че имате обществени мрежи или браузери, конфигурирани на смарт телефона ви фабрично, само че не ги употребявате – деинсталирайте ги. Само по този начин може да се подсигурите, че те няма да работят на фонов режим или да имат потребност от актуализации.

 Начини за удължение живота на батерията на телефона

Относно фоновия режим, той е огромен проблем за живота на батерията. Когато употребявате приложение и не го затваряте, а просто цъкате home бутона, то остава да работи на назад във времето. Това освен изразходва батерията, а и лишава от рам паметта. Качеството на работа на смарт телефона ви ще се усъвършенства фрапантно, в случай че постоянно затваряте приложенията, които не употребявате.

Освен ненужните приложенията, ненужните функционалности изразходват доста от батерията. Например GPS, NFS, Bluetooth, wi-fi и мобилни данни. Когато не ги потребление, най-добре е да ги държите изключени.

Когато смарт телефонът прегрее, качеството на работата му се намалява. Това се отнася и до издръжливостта му без презареждане. Прегряването може да бъде провокирано от не малко фактори, като някои от основните са преокупирана рам памет, претъпкана памет и топло време. Повечето хора не се замислят, само че топлото време кара телефоните да прегряват - тъкмо както се отразява и нас. За да предотвратите това, избягвайте да оставяте телефона си под директна слънчева светлина и на нагрети повърхности.

Ако предприемете всички тези ограничения и следите за тях, животът на батерията на смарт телефона ще се удължи. За някои хора това може да не е задоволително или в обособени обстановки да е нужна още повече продължителност. Тогава може да се възползвате от софтуерна алтернатива енергоспестяващ режим.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР