Някои много агресивно призовават за обединение - точно тези, които

...
Някои много агресивно призовават за обединение - точно тези, които
Коментари Харесай

Радев и Йотова в Полски Тръмбеш: Ние сме обединени за свобода, справедливост и солидарност

" Някои доста нападателно приканват за обединяване - тъкмо тези, които изпразниха вашите шкафчета, с цел да изпълнят своите. Искате ли такова обединяване? " С този въпрос се обърна Румен Радев към жителите на Полски Тръмбеш и получи от множеството безапелационния отговор " Не! ".

Президентът Радев съобщи, че е срещу обединяване към власт, която издига корупцията в държавна политика и трансформира България в строителна пирамида. Държава, която гони младежите надалеч от България и оставя възрастните сами, обрича на обърканост децата в родината им. " Ние не одобряваме такова обединяване. Ние се борим за обединяване към полезностите, които ни завещаха възрожденците - независимост, правдивост, взаимност ", посочи Радев.



Президентът уточни, че президентската институция се утвърди като дирек на държавност и непоклатимост. " С госпожа Йотова останахме дружно с вас даже когато бяхме под най-тежка блокада. Всеки ден бяхме последна преграда против несправедливото законодателство, което ощетява вас, повдигахме значимите въпроси за България. Устояхме, черпейки храброст от вашата поддръжка ", акцентира Румен Радев.

В началото на годината президентът и вицепрезидентът изпратиха ясно своето обръщение за нова България на укрепената държавност. " Ще се преборим за народна власт, за почтени избори, за господство на закона ", уточни президентът и акцентира, че продължава борбата дружно с Йотова, която по думите му е потвърден експерт, с ясни идейни устои и храброст във всяко решение.



Президентът и вицепрезидентът благодариха за поддръжката на присъстващите на срещата членове на Инициативния им комитет, измежду които представители на разнообразни политически партии.

" Започнахме смяната, борбата е сложна и дълга, само че дружно ще я спечелим. Заедно всички, които не желаят повече да живеят в страна на беззаконието и без хоризонт. Когато твоето оръжие са истината и грижата за твоя народ, а не за шепата богопомазани от властта, никой не може да те сплаши ", съобщи Илияна Йотова.

" Трябват смели, виновни и решителни хора, когато трескаво търсим решенията, с цел да преведем страната от блатото, в което я оставиха. Президентът Радев е подобен човек. Той не се поколеба нито за момент да се опълчи на властта и не подписа договорка зад тила на българските жители ", посочи вицепрезидентът.



Неслучайно в навечерието на Деня на националните будители Румен Радев и Илияна Йотова бяха във Великотърновска област. От тези земи потегля вторият Златен век на България, който популяризира словесност и просвета надалеч оттатък рамките на родината. Радев и Йотова подариха на читалище " Отец Паисий " в Полски Тръмбеш книги от поредицата " Дълг и чест " на издателство " Захарий Стоянов ", отдадена на изтъкнати персони от българската история.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР