Някои жени се раждат с мисия, други остават в историята

...
Някои жени се раждат с мисия, други остават в историята
Коментари Харесай

Любовницата на Кастро беше изпратена да го убие, но предпочете да го спаси

Някои дами се раждат с задача, други остават в историята като спътника на своя сътрудник, а Марита Лоренц е напълно друга история. За нея мнозина ще споделят, че е известната държанка на Фидел Кастро. Дори той има потребност от обич, въпреки и дълго време кубинците да не могат да го одобряват толкоз добре, колкото Лоренц. Историята на тази дама стартира през 1939 година, само че не може да се каже, че има доста положително семейство. Баща ѝ е корабен капитан, до момента в който майка ѝ е стопанка.

В края на войната е упрекната, че е пособия на пандизчии да избягат от концентрационните лагери, като в следствие немците я затварят в концентрационен лагер. Връща се след войната, само че Марита към този момент желае да пътува с татко си. Това решение ѝ дава доста положителни шансове да обиколи света и за разлика от доста други, тя е една от първите, които ще видят Кубинската гражданска война. Пристига през февруари 1959 година в Хавана с кораба на татко си. Понеже се реализира доста сериозен надзор на кораба, Лоренц съумява да зърне кубинския водач, а тогава е още на 19 години. Не е ясно какво са говорили двамата, само че на потегляне младата дама записва своя телефонен номер на кибритена кутийка и му я дава.

Дамата има предпочитание да се отбие при своя брат, който учи в Ню Йорк и да види Съединени американски щати. След като се отбива при него и живее единствено няколко дни, опознавайки Манхатън, едно телефонно позвъняване ще я промени вечно. Фидел ще изпрати аероплан, който да я вземе от Ню Йорк – най-вероятно е употребен дипломатическият аероплан, откакто Съединени американски щати не разрешава стартирането на комерсиални полети. Още с кацането си в Хавана е изпратена кола, която ще я откара в резиденцията на Кастро. В рамките на идващите няколко месеца романсът доближава до своя разцвет – Лоренц е бременна. С разкриването на тази информация е повече от ясно кой е бащата. Единственият проблем е, че Фидел няма проекти да става татко.

През октомври 1959 година, до момента в който е немската хубост е в 7-я месец, получава чаша мляко и по-късно припада. Веднъж откакто отваря очи, момичето се намира в лекарски кабинет, само че към този момент не е бременна. До този миг ще открием, че момичето има няколко версии и те се повтарят в бъдеще. Една от тях е, че Кастро я дрогира, с цел да може да направи аборт, другият вид е, че най-вероятно е пометнала по време на бременността, а има и още един трети вид, в който се твърди, че е родила здрав момче на име Андре. Никой не знае какво се е случило с него, в случай че тази версия е вярна. Веднъж след тези събития ще открием, че Кастро към този момент не е толкоз хубав и Лоренц не може да го гледа. Напускайки Куба, тя отпътува за Флорида и се включва в придвижването против него. Нейните по-късни показания ще покажат, че е била арестувана и приветствана от Централно разузнавателно управление на САЩ като съвършеният сътрудник, който освен таи ненавист към него, само че е подготвен и за реванш.

По това време е открита от сътрудник Франциско Фиорини – същият няма да остане прочут с тези си дейности, тъй като в следствие ще бъде един от 5-мата сътрудници, които оказват помощ за разкриването на аферата Уотъргейт. Кубинската рецесия ще остане втори кариерен триумф, само че дано забележим какво се случва след с Лоренц. Като един от най-ревносните хора, който ненавижда повече Куба от самата Съединени американски щати, дамата бързо получава отровни хапчета, които да сложи в храната на Фидел. Изпратена е назад през 1960 година в Куба. Нещо обаче се обърква по линията и вместо да токсини Фидел, тя взема решение да разкрие тайната си и да съобщи, че към момента го обича. В този миг можем да се чудим какво в действителност се случва. От една страна дамата може да е изпратена от самия Кастро, въпреки всичко една от версиите е, че има дете от кубинския водач.

С тази информация напуща Куба и ще се върне единствено още веднъж през 1981 година След като се връща назад в Съединени американски щати и продължава да работи за анти-комунистическата брига. В Маями се среща с военачалник Диаз – прочут като венецуелския деспот. И до през днешния ден не е ясно какво се случва сред двамата, Лоренц е на мнение, че има дете и от него, само че също по този начин получава към 200 000 $ за идеята в борбата против комунистите. През август 1963 година точно завеждането на дело за бащинство ще задържи генерала известно време, преди да може да бъде екстрадиран за Венецуеала. Лоренц разкрива и някои други забавни обстоятелства, като срещата ѝ с Франк Стургис и Хауърд Хънт, като Франк ще показа какви са проектите за убийството на президента Кенеди.

През 1977 година стартира да споделя своята история на Пол Мескил – публицист от New York Daily News. Разказва за срещата си с няколко души, които са изучавали доста деликатно улиците на Далас. Господата пристигнали с цялостен боеприпас от далекобойни пушки и почнали да търсят постройката, която да извърши заветната цел. Разбира се, информацията е отхвърлена няколко пъти от Стургис, като той декларира, че в никакъв случай не се е срещал нито с Лоренц, нито с други фрагменти. След убийството на Кенеди, дамата счита, че това е деяние на комунистите, които са желали да го отстранен.

Сенатът я изслушва, само че формалното умозаключение е, че нейната информация не може да се счита за законна. Историите не престават да стават още по-цветни. През 1993 година ще бъде интервюирана от Vanity Fair и още веднъж заключението ще е, че основното лице в този случай има дарбата да прави чудеса, когато става въпрос за търсенето на някои доста специфични и забавни умения за измислянето на нови мечти. Интересното обаче е, че половината от нейните думи са записани от ФБР и се пазят в следствието. Следователно около лъжите има и нещо правилно, само че подозираме, че в никакъв случай няма да го разберем. През 1970 година Лоренц се омъжва за мъж – управител на постройка в Ню Йорк.

По-късно се твърди, че е рекрутирана от ФБР, с цел да следи дипломати от Източна Европа, които се настаняват в същата постройка. Лоренц има няколко кино лентата, издадена книга и още доста други медийни изяви, с които да попълня бюджета. Нещо забавно в този случай е, че до края на живота си, Лоренц ще се показва за една от звездите на шпионските игри, само че в доста връзки никой не може да каже каква игра е изпълнявала. Животът ѝ завършва на 31 август 2019 година, като правата на всички филми и книги ще се трансферират върху децата ѝ.

Снимки: Wikipedia

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР