Някои хора спят с чорапи през цялата година, някои дори

...
Някои хора спят с чорапи през цялата година, някои дори
Коментари Харесай

3 невероятни неща, които се случват с тялото, ако спиш с чорапи

Някои хора спят с чорапи през цялата година, някои даже вършат секс с чорапи. Всичко това си е въпрос на персонални желания, които са самостоятелни.

Има хора, които не могат да заспят, в случай че не са обули топлите си чорапи, а други не могат да понесат мисълта да си лягат боси. 

Спането с чорапи обаче може да има някои не толкоз приятни последствия и евентуално е време да се откажете от този табиет. Ето няколко неща, които се случват с тялото, когато спите с чорапи:

Риск от кожни инфекции

Любимите ви чорапи със занимателен дизайн могат да ви разсмеят, да вдигнат настроението ви даже в тъмен ден и да са супер за някой аутфит, само че обърнете внимание на материята, от която са направени. Синтетичните материали, като полиестер, коприна или найлон, не са подобаващи за кожата и не разрешават на краката ви да дишат. Нощното изпотяване е много постоянно срещано събитие и в случай че спите под тежко одеяло, влажната и топла среда основава идеална среда за размножаване на бактерии, които могат да обиден краката ви. Ако са били употребявани неприятни субстанции за отнасяне на вашите чорапи, има възможност да получите обриви.

Виж още: И въпреки всичко те са дружно! Античалгарят Наско Колев - на присъединяване на Лидия 

Болезнени следи

Повечето чорапи остават неприятни следи в зоната на глезените, а това се дължи на ластика, който ги държи на място. Понякога тези еластичните ленти са прекомерно стегнати. Когато оставите чорапите си през нощта, може да се разсъните с мъчителни, раздразнени петна по кожата, които ще се нуждаят от известно време, с цел да изчезнат. Както всяко прилепнало облекло, стегнатите чорапи могат да лимитират притока на кръв, причинявайки отичане.

Виж още: И тя ли ще става фолк певица? Дупничанката Венета пропя и загатна ли, че има гадже

Промяна в телесната температура

Когато спите през нощта, тялото ви продължава да работи и в действителност се случват доста неща. Телесната ви температура се трансформира няколко пъти през нощта, само че спим по-добре, когато температурата е малко по-ниска. Ако носите чорапи, които не са направени от  дишащи материи, телесната ви температура може да се увеличи и да наруши съня ви. Всички обаче знаем, че е потребно човек да спи изцяло гол, а тялото единствено да контролира температурата си.

Изображение: iStock Photos

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР