Някои хора предпочитат да мързелуват вкъщи по време на коледните

...
Някои хора предпочитат да мързелуват вкъщи по време на коледните
Коментари Харесай

5-те града в света, които е най-подходящо да посетите по Коледа

Някои хора избират да мързелуват у дома по време на коледните празници, а други - да се насочат на следващо странствуване. Ако сте от втория вид, то изберете дестинация, която в действителност ще ви впечатли по Коледа. За задачата може да ви помогне класацията на CNN, която показва най-подходящите градове за празнична екскурзия.

5. Нюрнберг, Германия

Нюрнбергският коледен базар е немска институция и всяка година притегля над два милиона гости. Сред главните атракции са гигантско дървено Виенско колело, старомодна въртележка и парен трен. Съветът на Коледния пазар в Нюрнберг подсигурява, че там се продават само саморъчно направени играчки и празнични сладки. Никакви пластмасови гирлянди всеобщо произвеждане.

200-те подбрани продавачи на пазара подреждат щандовете си много впечатляващо, защото се съревновават за премията „ Най-красив дизайн на щанд “. Възрастните могат да се насладят на пикантния джинджифилов самун и греяно вино. За децата има музей на играчките, а Германският железопътен музей е шлагер измежду представителите на всички възрасти.

4. Рованиеми, Лапландия, Финландия

Макар че съгласно митове от 20-те години на XIX век Северният полюс е формалният дом на Дядо Коледа и неговата радостна менажерия, финландците са на друго мнение. За тях Рованиеми, Лапландия, малко на север от Полярния кръг, е щаб-квартирата на Коледа.

Тук децата подготвят джинджифилови сладки със брачната половинка на Дядо Коледа, записват се в учебното заведение за джуджета, вземат участие в курсове по краснопис и приготвят описите си с коледни стремежи с обичайно паче перо. Дори има открити сезонни позиции като джуджета в пощенската работа на Дядо Коледа. Друга зона с атракции е зоологическата градина „ Рануа “, където живеят дребни полярни мечета и американски лосове.

3. Барселона, Испания

Всеки, който може да удължи коледната си почивка до Деня на тримата влъхви (6 януари 2018 г.), може да засече Мелчиор, Гаспар и Балтазар в Барселона. Вечерта на 5 януари те идват на пристанището в града със личния си транспортен съд „ Санта Еулалиа “ и са посрещани с топовни салюти, фойерверки, а кметът им предава ключовете на града. С това магията на тримата крале публично стартира. Те дефилират по улиците с превъзходно шествие, което включва камили, слонове, жирафи и заслепяващи костюми.

2. Ню Йорк, Съединени американски щати

Rockefeller Center (на снимката) заема централно място в коледните тържества в Ню Йорк. Известната му ледена площадка предлага благоприятни условия за развлечение от 80 години, украсяването на коледната елха е празнична традиция от 1931 година От другата страна на улицата Radio City е хазаин на коледен театър.

В югозападния ъгъл на Сентрал парк Columbus Circle приема над 100 продавачи на облекла, дарове, храни и питиета, които са част от Празничния пазар. В Сентрал парк има две изкуствени езера за каране на кънки и конкуренция с файтони.

1. Валета, Малта

Посещението на подиуми, пресъздаващи Рождество Христово, е неразривна част от Коледа в Малта. Всяка година жителите гордо отварят кепенците на прозорците си, а от време на време даже вратата на гаража, с цел да покажат своите коледни ясли.

В централната част на столицата Валета царува коледен дух с артисти на коледни песни пред бароковата черква St. John`s Co-Cathedral по време на коледните пости и ослепителни коледни светлини на Republic Street. А визитата на частния Малтийски музей на играчките, в който са изложени кукли, бойци и влакови композиции, връща трогателни мемоари от детството.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР