Някои бразилски градове предлагат подсилващи дози от ваксината срещу коронавируса,

...
Някои бразилски градове предлагат подсилващи дози от ваксината срещу коронавируса,
Коментари Харесай

Бразилия започва да слага подсилващи дози от ваксината срещу коронавируса

Някои бразилски градове оферират подсилващи дози от имунизацията против ковид, макар че множеството хора още чакат за втората си доза. Този метод демонстрира, че мощно заразният " Делта " вид буди все по-голямо безпокойствие.

Рио де Жанейро, където в този момент има най-вече случаи на инфектирани с новия вид и където е най-голям процентът на най-възрастното население, стартира в сряда да поставя бустерни дози. Североизточните градове Салвадор и Сао Луис направиха същото в понеделник, а Сао Паоло ще последва образеца им на 6 септември. В идващите дни бустерни дози ще се оферират и в останалата част на страната.

Франция, Израел, Китай и Чили са измежду страните, които поставят подсилващи дози от имунизациите на някои от по-възрастните си жители, само че в тези страни изцяло имунизираните са повече, в сравнение с са в Бразилия, където те са към 30%.

Девет от 10 бразилци или към този момент са имунизирани, или възнамеряват да го създадат, сочат данните. Повечето обаче са единствено с първа доза.

За последните два месеца броят на новозаразените и смъртните случаи от COVID-19 в Бразилия понижават. За седемте дни преди 2 септември са умряли 651 души, доста по-малко от пика по този индикатор от април, когато за седем дни умираха над 3000 души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР