Някои болници в Германия са изправени пред все по-голям риск

...
Някои болници в Германия са изправени пред все по-голям риск
Коментари Харесай

Германски болници пред риск от фалит и затваряне заради енергийните разходи

Някои лечебни заведения в Германия са изправени пред все по-голям риск от банкрут и затваряне поради растящите енергийни разноски в страната, предизвести през днешния ден здравният министър Карл Лаутербах, представен от ДПА.

" Ако не реагираме бързо и в действителност уверено, ще има затваряния ", сподели Лаутербах по телевизия А Ер Де. Той съобщи, че във вторник ще беседва с финансовия министър Кристиан Линднер за по-голяма държавна помощ за лечебните заведения.

По-рано тази седмица Германската федерация на лечебните заведения прикани управляващите да подхващат бързи дейности за отбягване на възможни затваряния на здравни заведения, оповестява Българска телеграфна агенция.

Инфлацията и икономическата рецесия, подбудени от проблемите с енергийните доставки в Германия, провокираха вълна от митинги. Хиляди стачкуваха преди седмица в Берлин против високите цени на силата и повишаването на живота. Общо три митинга се състояха в немската столица, като най-големият беше пред постройката на Народното събрание, където се стекоха повече от 10 хиляди души. Протестиращите приканиха управляващите да подхващат незабавни ограничения.

Германия е най-големият газов пазар измежду страните в Европейски Съюз и като такава е най-застрашена от въвеждането на таван на цената на сииньото гориво. Страната се възпротиви на желанието на Европейски Съюз да го вкара. Германия е измежду тези членки, които настояват, че ограничението на цените може да докара до повишение на търсенето на газ или да накара страните да се борят да привлекат доставки от международните пазари.

27-те страни от Европейски Съюз от седмици не съумяват да се спогодят дали и по какъв начин да слагат таван на цените на газа като част от напъните за усмиряване на растящите цени на силата, до момента в който Европа се доближава до зима с нищожни доставки на съветски газ, рецесия в цената на живота и допустима криза. Очаква се решението за таван на газа да бъде взето до края на седмицата.

На срещата на водачите на Европейския съюз в края на тази седмица ще бъдат проучени редица разновидности за таван на цените на газа, оповестява Ройтерс, като цитира нов план на заключителна декларация за срещата на върха на 20-21 октомври, осведоми Българска телеграфна агенция.

 Виж още

А в това време от " Газпром " пристигна опасност, че въвеждането на таван на цената на газа ще повлече след себе си прекратяването на договорите за доставка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР