Някои анализатори прогнозират, че цените на златото скоро могат да

...
Някои анализатори прогнозират, че цените на златото скоро могат да
Коментари Харесай

Цената на златото ще достигне рекорден връх

Някои анализатори предвиждат, че цените на златото скоро могат да доближат рекордните 2 500 $ за тройунция, подтиквани от търсенето на сигурни убежища от страна на вложителите вследствие на световната неустановеност и геополитическото напрежение.

Фючърсите нарастнаха с 3% през последните няколко седмици, като във вторник за малко преодоляха основната психическа граница от 2000 $ за тройунция.

Повишението означи най-високото на ден затваряне до момента през този месец, а вероятно придвижване над 2 006,37 $ за тройунция през тази седмица би го трансформирало в най-високото седмично затваряне от пролетта насам, написа техническият анализатор на изследователската компания Fundstrat Марк Нютън в записка от сряда, забелязана от Business Insider.

" Това е много позитивно от техническа позиция и чакам, че златото е почнало връщането си към нови исторически върхове ", написа Нютън. Според него повишаване над 2 009,41 $ за тройунция би трябвало да докара до нахлуване на златото в диапазона 2 060-2 080 $.

Нютън съобщи пред Business Insider, че пробив на съпротивата при 2 080 $ ще алармира за " безапелационен механически пробив ", който съгласно него бързо ще докара до още по-голямо повишаване на златото. " Моята техническа цел за златото е 2 500 $ за тройунция и наподобява привлекателно да бъдем дълги във връзка с благородните метали поради спадащите действителни лихвени проценти, възходящите цикли и продължаващия геополитически спор ", сподели той.

По-късно анализаторът посочи, че срокът му за 2500 $ не е безусловно за края на годината, а е " междинна цел ".

След нападението на палестинската въоръжена формация " Хамас " против Израел на 7 октомври се следи растеж на цените на златото. Експерти и търговци чакат ескалацията и несигурността в Близкия изток да продължат да покачват цените на златото.

Инвеститорите обичайно се обръщат към златото по време на пазарна неустановеност, с цел да хеджират рисковете и като средство за предпазване на цената. Скъпоценните камъни се преглеждат като несъмнено леговище в интервали на икономическа неустойчивост, борсови рецесии, военни спорове и пандемии.

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР