Някогашният завод на Пластмасови изделия АД в Средец, собственост на

...
Някогашният завод на Пластмасови изделия АД в Средец, собственост на
Коментари Харесай

Роми оглозгаха до камък завод в Средец СНИМКИ

Някогашният цех на " Пластмасови произведения " АД в Средец, благосъстоятелност на бургаския бизнесмен Костадин Чолаков, през днешния ден е парадайс за ромите събирачи на остаряло желязо.

Цял ден в изоставения обект гъмжи от мъже и момчета - към 40 на брой, които няма да оставят даже една тухла там, в случай че не престават да крадат по този начин необезпокоявано.

За следващата безочливост на ромите сигнализира четец на Флагман.бг.

Гледката, която заварва екипът та Флагман, е " повече от потресаваща ". Мястото, което бе горделивост на капитализма освен за Средец, само че и за цяла Бургаска област, дало издръжка на стотици фамилии, наподобява на гето.

Около 15:30 ч. тук бе една огромна групичка от над 30 души, които изпълниха 8 каруци с метали, дърва, желязо, пластмаса и всичко друго, което ще им носи пари. Натовариха " стоката " и отпътуваха.

В окупирания цех обаче въпреки всичко останаха близо 10 души, които да чакат събратята си да се върнат с каруците, а през това време те да се занимават с нелеката задача - намирането и събирането на скъпи предмети.

Цялата им скица е измислена, до момента в който едни крадат, други пазят обекта - съгледачи, които да дебнат за рискове и да предупредят останалите, в случай че идват служители на реда да вземем за пример. 

Малко след 16:00 ч. на място пристигнала още по-голяма група от роми и с повече каруци. Очевидно откритата стока е огромна на размер и би трябвало подкрепление. И по този начин към този момент няколко часа обирджиите необезпокоявано не престават да крадат. А може би ще продължат, до момента в който не унищожат всичко - и спомените, че в миналото там е имало цех.

Проблемите с малцинството в този регион са от години. Заради възприятието за безотговорност могат да си разрешат всичко - обират хора, къщи, изоставени обекти, атакуват почтени.

Никой обаче не смее и думичка да каже, защото са рискови и жертвите се опасяват за живота си, настояват отк Флагман.бг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР