Нургюл Салимова не успя да спечели финала при жените на

...
Нургюл Салимова не успя да спечели финала при жените на
Коментари Харесай

Салимова отстъпи на Горячкина в тайбрека на Световната купа по шахмат

Нургюл Салимова не съумя да завоюва финала при дамите на Световната купа по шахмат, която се организира в столицата на Азербайджан, Баку .

 Снимка: Фейсбук/Нургюл Салимова.

След като българката и представителката на Русия Александра Горячкина направиха две ремита в постоянните партии, през днешния ден Нургюл отстъпи във втората партия по интензивен шах против рускинята, откакто в първата двете направиха реми. Салимова загуби с 1,5:2,5 точки, а в тайбрека бе надиграна с 0,5:1,5 точки след реми в първата партия и проваляне с черните фигури във втората.

Нашето момиче може да съжалява, че не се поздрави с най-големия триумф в нежната си кариера, откакто през вчерашния ден имаше отлични благоприятни условия да го стори, само че притисната от времето, направи няколко неточности и се задоволи единствено с реми. Горячкина ще прибере за триумфа си сумата от 50 000 евро, до момента в който Салимова ще се задоволи с 35 000 евро за достигането си до финалния конфликт.

Класирането за финала в Баку обезпечи на 20-годишната ни родна представителка присъединяване в шампионата за претендентките за международната купа. Той ще се организира в канадския град Торонто през април 2024 година, а победителката в него ще си подсигурява и мач за международната корона. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР